E, ovako treba... > Enterijer
Protočni el.bojler
marke:
--- Citat: marke 18, 11, 2018, 14:49:58 posle podne ---Postovani Misha -D
Ovaj proizvod nije protocni bojler na struju, i nece grejati vodu sa 300 W jer je to fizicki nemoguce. sha
Za grejanje vode da se skuva jedna kafa treba sa 300 w nekoliko minuta i to jedva da radi.
Ako treba da cekam 50 minuta da ugrejem samo 5 litara na 40 stepeni i za to ispraznim akumulator ili radi generator 50min., mislim da je bolje da ugrejem u loncu na plinu tih 5 litara vode .
Pozdrav.
Marke 114
--- Kraj citata ---
Misha D:
ode Truma u bankrot na osnovu izjave forumaša, šteta za firmu koja postoji mnogo godina sajkaca
zankiki:
Ajd sad ako ćeš tako napisao si da treba 10-15 minuta za 40-50 stepeni... Sad će već 15 minuta za 40 stepeni, a 50 minuta za 60 stepeni.
Znači, da podigne temperaturu za 25 stepeni (sa 15 na 40) mu treba 15 minuta, a da za još 20 stepeni (sa 40 na 60) još 35? I dete vidi da tu nema nikakve logike.
Takođe, tamo piše da mu toliko treba za zagrevanje vode koja već ima 15 stepeni, a sa ovakvim vremenom, i ovakvom temperaturom vode u reci (pošto predpotavljam da nam tankovi stoje u koritu) ne verujem da ima više od 10 stepeni...
Ne znam zašto se po svaku cenu trudiš da budeš u pravu... Pogrešio si i reci lepo ta jesi, nije Truma pogrešila nego ti.
Sa druge strane si sada ti počeo da propisuješ šta je obavezan deo nautičarske opreme?? Postoje neka pravila, koja ti propisuješ?
Upravo sam došao sa plovidbe od 7 dana (znači nije vikend) i nemam agregat, kako li sam samo uspeo? A i vratio sam se zbog posla, ne nedostatka struje... I većina ljudi oko mene ga nema, pa ostajemo na reci i po par nedelja, i apsolutno nam ništa ne fali (a ni struje na brodu...)
Smeće skupljam pa odnesem do kontejnera u prvom mestu gde ga ima, ne moram da imam agregat da bi za njega kopao rupu da bi u njoj palio smeće...
Misha D:
-agregat je obavezan deo nautičarske opreme za one čija plovila imaju više potrošača, tj, bogatiju opremu (solarni paneli u jesenjim danima praktično nemaju nikakvu funkciju)
-za duži boravak je neophodno malo bolje opremljeno plovilo (za nekoga je i 3 dana duži boravak, meni taj pojam pokriva 15-30 dana)
-bez tople vode na plovilu u jesenjem periodu boravak na plovilu je više mučenje nego uživanje, ali neko i to voli
zankiki:
Još ako na sve to dodaš "po mom mišljenju" složićemo se, jer ne možeš da znaš šta je nekom drugom mučenje...
Ja se recimo brčkam u Dunavu (a tu mislim na ostajanje u vodi po 5-10 minuta) sve dok ne padne ispod 13-14 stepeni... I to mi je uživanje. Ali shvatam i one koji su zimogrožljiviji i koji ne ulaze ni leti dok ne predje 20 stepeni. Nismo svi isti, nemamo isti pogled na reku, vreme provedeno na njoj, kao i različite načine na koje provodimo vreme na reci...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju