E, ovako treba... > Plovila
Novi čamac- CRANCHI HOLIDAY
DuleN:
Zveki,
Ja sam imao u vidu ovako nesto, kada sam napisao da sam video varijantu sa usecanjem zrcala u zadnjoj dasci:
https://www.boat24.ch/chen/powerboats/cranchi/cranchi-holiday-fb/detail/294758/
https://www.gommonauti.it/ptopic49957_cranchi_holiday_pilotina.html
zveki66:
Naravno, to moze Dule ako se izbaci platforma sto bi po meni bilo steta uraditi ako ce na camac ici neki motor manje snage.
U svakom slucaju Mileta ce uraditi onako kako njemu bude najprihvatljivije ili najprakticnije.
Bakara:
Dule je u pravu za platformu kad kaze da se to mora ozbiljno uraditi, ali i proracunati. Gledam kod mene, ta platforma nekad nosi i 200+kg, nekad pecamo dvojica sa nje, a na njoj je motor od 54kg. Druga veoma bitna stvar je i visina platforme od vode, jer camac a pogotovu gliser, ima tendenciju da podize pramac a potapa krmu pa se i to mora uzeti u obzir. Iz mog iskustva, najbolje je praviti platformu na koju bi isao motor sa dugom nogom, bas zbog tog potapanja. Naravno, i sto je duza tj dalja od krme, vise ce biti izrazeno potapanje. Mozda nije lose konstruisati platformu da ide pod malim uglom ide na gore? Mislim da je Ljuba tako uradio na svom brodu i da je zadovoljan.
Mileta, pre nego sto krenes sa radovima, vidi ima li naznaka vodene linije pa to nekako obelezi. To ce ti biti znacajan podatak prilikom montaze zadnje platforme.
zveki66:
Urose ali taj camac vec ima zadnju platformu fabricku, projektovanu i sracunatu da ne dodje do potapanja kod glisiranja jer je camac pokretao motor
Volvo penta 5.0. Zasto bi se sada skidala ta platforma i radio proracun za neku drugu nije mi jasno. Ko moze bolje da napravi proracun nego sam proizvodjac.
Ako se nije potapala pri glisiranju sa Volvo motorom tesko da ce da se potopi ako se na nju okaci motor od 10-20ksks.
Zoran T:
Ovako kao sto dule kaze bi trebalo nesto da odradi-napravi i na to da doda zadnji spojler slicno kao zoki na marisi da smanji zavlacenje vode i dobije malo na brzini al otom potom...nek se sabere prvo
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju