E, ovako treba... > Plovila
Novi čamac- CRANCHI HOLIDAY
calypso2:
Čestitke...Ali! Valjalo bi ga krstiti 114 i nadenuti mu (joj) ime!
LSI:
Проблем је с тим именом.
По неким обичајима, кад лађа једном добије име, оно се више не мења, ма колико пута лађа да промени власника.
А то уме да буде некад и мало незгодно (мислим: да се задржи старо име).
С друге стране, Милета већ од почетка своју лађу назива "Кранчи", по називу произвођача (Cranchi Holiday), где је ово Кранчи презиме власника фирме која производи чамце већ сто година.
Њему то лепо звучи, иако би то могао да преведе и да уместо Кранчи буде Крцко (као Крцко Орашчић), јер би дословни превод презимена произвођача управо и био: крцкави или крцко, што се мени допада, обзиром да и та његова лађа само крцка парице - мало за гориво, мало за ЛЕД сијалице, мало за торбице, мало за...
srsa:
Eto Strajo, sad si dobio i kuma. rolleye
calypso2:
Ne valja da se menja ime, ali kažu stari nautičari, ako se menja onda valja sakupiti ispisnike, staviti jedno prase na ražanj, dogovoriti i usaglasiti novo ime sa prisutnima, sve dobro zaliti rakijom, pivom i vinom, napisati (ili nalepiti) ime na plovilo i tresnuti flašu nekog jeVtinijeg šampanjca o neki metalni deo, bitvu ili o sidro ili sidreni lanac (da kranki ne krankne...Jer ako je Navipov Milion-taj probija i metlna korita stri)
LSI:
Да, ја нисам хтео да помињем тај жртвени обред. Кажу да приношење жртве помаже али нико ништа не гарантује... Некад мора и да се понови.
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju