E, ovako treba... > Plovila

Novi čamac- CRANCHI HOLIDAY

<< < (32/55) > >>

MiletaStamat:
Svime sam zadovoljan, ali najveće razočarenje su mi prozori, em je stavljen tanak klirit, mislim da nema ni 3 mm, em je stavljeno toliko malo silikona, da je izmedju šuplje kao rešetka. Prvo sam mislio da sve skidam i stavljam ispočetka, ali odustao sam i probaću da premostim do kraja sezone, onda idem sve ispočetka, novi klirit, tj neću klirit nego leksan i to najmanje 4 mm možda i 5.
Sada sam nalepio svuda okolo samolepivu aluminijumsku traku, valjda će izdržati i da ću pregurati leto.

MiletaStamat:
Možda jesu slični, ali ipak izgleda da ima razlike. Razgovarao sam sa zaposlenima u  firmi koja se bavi prodajom tih materijala u krugu EI na Batajničkom putu, kažu da je Leksan mnogo žilaviji od Klirita. Po njima ima razlike

LSI:
Милета, обрисао сам птетходно написану поруку јер сам написао глупост.

Тачно је да су клирит и плексиглас једно те исто. По својој природи то је полиметилметакрилат.
Лексан је нешто другачији. Ради се о поликарбонату. Он је нешто еластичнији па је за неке ствари издржљивији.
Извињавам се због грешке малочас.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

zankiki:
Ja dok sam stavljao pleksiglas (leksan) pucao je na svakih godinu dana...
Od kako sam stavio polikarbonat, evo već treća godina sve ok...

mesechar:
Ja sam pricao sa trgovcem u Oracalu firmi koja prodaje lexan polikarbonat i td rekao mi je nekoliko stvari lexan je materijal koji se dobija reciklazom i spada u losije materijale polikarbonat je bolja opcija ali je isto tako bitno da se okrene na lice pravu stranu koja je presvucena uv zastitnim filmom i ako se okrene na pogresnu stranu ispuca od sunca

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju