Opšta...Tu smo... > Uputstva

Vojni desantni aluminijumski camac ( izgradnja kabine )

<< < (4/7) > >>

MiletaStamat:
Vidim da ti je velika želja da napraviš tu kabinu na čamcu. Ostali članovi foruma su ti dobronamerno sve rekili, a baksuz se jednom dešava, jednom će te uhvatiti nevreme i može naplatiti svaki dan koji si uživao na reci. Meni se čini da bi tebalo zaboraviti te panele koje misliš da radiš, pošto već imaš tendu, možda bi bilo pametnije da sa svake strane uradiš cerade, pa kad ti treba spustiš, učvrstiš drikerima ili rajfešlusom, a nedaj bože da te uhvati neki jak vetar, podigneš cerade da vetar ima prolaz i bežiš negde u obalu. Leti se isto može spavati i kad imaš spuštene cerade ili komarnike, a manja je verovatnoća da se prevrneš zbog tolike površine.

Kolibri:
Na jednom driliću je jedan od instruktora, za ovo duplo dno naveo i svrhu sakrivanje čamca. Dvodno ostaje napunjeno vazduhom, a čamac se opterećuje sa kamenom ili šta već nađeš do trenutka kad voda prelije bok i potopi čamac, naravno u plićak do 1.5m dubine. Kada bude potreban izbaci se balast, a čamac bi trebao da izroni par cm iznad vode i ostaje dae se izbaci voda iz njega.
Neznam da li je iko ovo probao, ali zvuči logično jer je konstrusan kao izviđačko diverzatnski i ovakva osobina bi im bila korisna.
Jedini problem je količina balasta, jer ima veliku nosivost, odnosno odelenje sa full opremom.
Uglavnom pridužujem se većini, nije praktično dodavati kabinu, jedino rešenje je već pomenut sistem sa tendama.

zveki66:
Sto ste bre zapeli...ne moze pa ne moze.....Moze. Pustite coveka da uradi kako je zamislio...
Prvo jace nevreme ili ce ostati bez camca ili ce posle sve razmontirati.  sajkaca

LSI:
Ево, ја ћу само још овај пут да се јавим, да бих показао да увек постоји и други начин.
Прошле године сам десет дана био учесник регате и спавао сам на мом чамцу који нема кабину. Ево овако

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Bakara:
Da kazem i ja svoje misljenje. Lagan i mali camac, moze da ima kabinu i da to sve bude kako treba. Primer je Tiger Shark koji sam imao, ali kabina ne sme da bude velika, ni visoka. Kabina na Tiger Sharku unutra ima povrsinu 2m x 1.60m, a ceo camac je dimenzije 4.30m x 1.70m, tezina 210kg. Visina ne znam kolika je, ali nije velika. Moze bez problema da se prespava noc/dve/tri.

Ovaj tvoj je i veci i tezi, ali kabina koju si zamislio ocigledno nije dobro resenje. Siguran sam da mozes da imas kabinu u kojoj je moguce prespavati, sakriti se od kise i drzati stvari, ali takva konstrukcija ocigledno ne bi odgovarala tvojim potrebama, jer bi kabina trebala da stoji napred, i da bude niska.

Ako si resio da zadrzis taj camac, onda moras odluciti za sta ses najcesce koristiti taj camac. Ako ces cesto izlaziti na vodu, i ostati da prenocis sam ili sa jos jednom osobom - pramcana kabina, ako ce ti cesto dolaziti vise ljudi i sedecete preko dana - tenda, ako si cesto na vodi ali preko dana, pa hoces nekad da se zastitis od kise, onda opet sklapajuca tenda kao sto je Misha predlozio, da moze da te zastiti od kise, ali i da se otvori u slucaju nekog jaceg vetra.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju