E, ovako treba... > Россия
Dilema: Ruski vanbrodski vs ostali
stvlada:
--- Citat: power70 20, 09, 2009, 21:20:47 posle podne ---Malo akcije!!!
Ветерок - 8М
To je samo veterok8 mozete misliti kako ide veterok12!??
--- Kraj citata ---
Sad sam procitao celu temu i slatko sam se nasmejao.Hteo bih da napisem nesto iz licnog iskustva o motoru veterok 12. Pre 2-3godine brat i ja kupimo u firmi TTM nov veterok 12,upale ga oni pred nama u nekom buretu,kazu vidite radi,mi neiskusni kazemo ok,e sad okacimo ga na camac ma nikako da upali usput pokidamo i poteznicu od silnog cimanja.Skinemo motor odnesemo kod ovlascenog servisera negde u Zemun i covek ga kao popravio, opet ga pali u buretu vidimo radi,pali na pola kanapa.Opet ga okacimo na camac i upali ali iz 79-tog potezanja.Srecni sto je upalio krenemo ,ali za svaki slucaj uzvodno da mozemo nekako da doplutamo do marine.I tako i bi posle oznje od 30-tak minuta,ugasio se sa namerom da vise ne upali.Besni smo otisli kod prodavca koji nam je bez problema vratio pare sa recima desava se sta cete...I jos da napomenem,kad kupite motor dobijete delove i alat,tako da na reci za svaki slucaj mozete da uradite samostalno generalnu.Topla preporuka svima koji zele da ga kupe,ali samo ako hoce da ga koriste kao sidro.
power70:
Lepo ti je covek rekao *Desava se*...Hoce i nov Mercedes 350 turbo dizel da crkne na 17000 km.Pa moze valjda i neki veterok da ne valja!?
Uostalom veterok ima malo drugaciji sistem paljenja koji treba dobro prouciti u uputstvu.Posle toga nema problema sa paljenjem.
Barba:
--- Citat: power70 23, 09, 2009, 09:30:06 pre podne ---Uostalom veterok ima malo drugaciji sistem paljenja koji treba dobro prouciti u uputstvu.Posle toga nema problema sa paljenjem.
--- Kraj citata ---
Ovo moze da bude interesnatno. Ruski proizvodi se odlikuju velikim tolerancijama naleganja (labavo naleganje), moguce zbog uslova u kojima se masine koriste. Nema tu finih sklopova. Moguce da zbog toga imaju problema sa paljenjem, ali prica da se nov Veterok sam ugasio, a da nije kontatovan kvar, je zabrinjavajuca. To ne bi smelo da se desi.
Sta kaze uputstvo, kako se ovaj motor pali?
stvlada:
--- Citat: Dule 23, 09, 2009, 12:59:53 posle podne ---Vlado, jel dovoljno tezak za sidro?
--- Kraj citata ---
Za tvoj camac bih se pre opredelio za neptuna..
stvlada:
--- Citat: Barba 23, 09, 2009, 13:55:10 posle podne ---
--- Citat: power70 23, 09, 2009, 09:30:06 pre podne ---Uostalom veterok ima malo drugaciji sistem paljenja koji treba dobro prouciti u uputstvu.Posle toga nema problema sa paljenjem.
--- Kraj citata ---
Proucili uputsvo,majstor iz Zemuna je rekao da se rucica gasa namesti na polozaj pusk,ali....
Sta kaze uputstvo, kako se ovaj motor pali?
--- Kraj citata ---
Obicno je dovoljno litar benzina i sibica ili upaljac :wild:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju