E, ovako treba... > Россия
Dilema: Ruski vanbrodski vs ostali
budens72:
Drugar ima Neptun 23 i baš smo ga skoro testirali,posebno potrošnju posle štelovanja karburatora.... motor ide odlično,ima lep i zdrav zvuk i troši oko 9.5 l na punom gasu, što je meni odlično, ja sam se oduševio. Inače motor je na čamcu Tajmenu..
mislim da što se ruskih motora tiče jedino i vredi taj Neptun a sve ostalo je đubre sa kojim samo imaš problema i umesto uživanja na vodi možeš ostati bez živaca....
branko111:
juce smo oko podne ja i drugar isli na dunav po onom vetru da probamo vetroka 8m ,napravili smo par krugova po dunavcu a posle se izvezli uzvodno skoro do mosta prema smederevu i vetrok je odlicno radio,nije mu ni jak vetar nesto smetao (za voznju uzvodno on je dao predlog kaze ako se nesto pokvari lakse je da vesla nizvodno i niz vetar medjutim strah je bio bez razloga ruja je radio kao sat),pod punim gasom podize prednji deo smederevca i uzvodno uz vetar postize 13-14 km/h merili smo gps-om ,posto ja nemam iskustva pitam ga jel to uredu kako izgleda u odnosu na njegovog tomos 4, kaze da ide odlicno on sa tomosom na ovakvim uslovima nebi isao brze od 5- 6km/h,sada mi ostaje da zavrsim komande na mom glisercicu(komandu za gas i menjac a volan ima fabricki ) pa da ga probam ,ne mora da glisira samo neka ide normalno jel ja nisam vozio camac pa dok se ne naucim polako a kazu mator konj se tesko uci trudicu se pa i ako potraje nije strasno,bitno je da se ruja nije nijedanput sam ugasio a maltretirali smo ga skoro sat vremena jel smo ga ujedno i podesavali za sada verujem da necu imati jednu ruku duzu ,imam poverenja u ruske masine prvi auto mi je bio daleke 1978 moskvic 408 i zbog njega sam morao da naucim po nesto iz mehanicarskog zanata recimo stelovanje ventila svaki mesec a mozda i ranije (imao je na dekli ventila dva mala poklopca sa leptir maticama za brzo skidanje i nastelujes za 10min,ako se to ne radi cesto potrosnja ide za 50 posto na gore ,inace nekih kvarova nije bilo) ,steta samo sto nema rikverc ali zato imamo dugacko veslo i nema problema ,
power70:
Cetitam na kupovini....
Klub ljubitelja ruskih penti je svakim danom sve veci... k5
Koja je bila cena veteroka ? Da nije to ovaj veterok?
http://www.kupujemprodajem.com/veterok-8-2917334-oglas.htm
branko111:
power 70 hvala ,to je taj vetrok ,bice on dobar uz male prepravke ,ne svidja mi se karburator stavicu neki od ovih skutera , a sto se tice ljubitelja ruskih masina bice nas sve vise ,jevtini, jednostavni i sta treba jos ,videcu dali ce moci da gura mali gliser ,ako moze to je to ,ne treba mi bolji
power70:
Da li si mu osposobio bendiks i poteznicu? Ako je karburator ispravan (ako pali i ne trosi vise od 3-3,5 litre bolje ne diraj nista ).....
Gurace gliser sigurno ....jedino nece bas glisirati k5
Za glisiranje uzmi ovako nesto necete kostati vise od 100e a0335
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju