E, ovako treba... > Россия

Dilema: Ruski vanbrodski vs ostali

<< < (3/42) > >>

power70:

--- Citat: kemppi  15, 09, 2009, 23:35:42 posle podne ---Ma,ovi Japanski i Americki motori su krsevi u poredjenju sa Ruskim,jedino sto Rusi nemaju dobar marketing,pa se nisu probili na trzistu.Pa Rusi su napravili vasionski brod,a nece jedan vanbrodski motor.Gde mi je pamet bila,da umesto jedne Yamahe  ne kupioh 10 Neptuna i isto toliko Veteroka,a verovatno bi me kao dobrog kupca castili sa kojom Moskvom30.

--- Kraj citata ---

Cemu tolika ironija?? Ako ti je yamaha oko 25ks mozes mi slobodno stati na crtu!!!

Da.Po tome dodje potrosnja oko 11,5 litara.Meni je utisak da dosta manje trosi! Doduse tamo pise ne vise od 8,5 kg-sva sreca!

Darkobp:
Ma generalno i ja mislim da su to dosta dobri motori,samo im ''malo'' fali finoca izrade,al zato su robusni i dugovecni!!!
Koliko ja znam i nas Tomos 4 je licenca tj kopija nekog Ruje iz tog vremena,i bas ima sve njegove karakteristike :lol:,radi 100god i neunistiv i bas uvek kad ti najvise treba otegli ti se ruka od kurblanja a on ni takt da sastavi-a nije mu nista,sutra ce paliti na prvu :lol:

kemppi:
Dobre sale nikad dosta :drinks:,dobar motor za male pare,potrosnja neka te ne brine, trosice isto kao i konkurencija te snage,mozda jedino problem sa delovima,jer za Neptuna nema distributera,ali opet Rusija je bliza nego Amerika.Neka te dobro sluzi,izvini malo sam se nasalio,ali vidis kako su se ostali forumasi aktivirali.Da Rusi prave cetvorotaktne motore,ja bih kupio,jer su i kao novi jeftini.

Barba:
Masina kao masina, ako se dobro odrzava moze da traje. Dobar primer je Tomos 4. Mene nikada nije zajebavao, a mnogi se zale da nista ne valja. Ipak ima nesto i u tehnickoj kulturi. Generalno, misljenja sam da ruska moto industrija ni u cemu ne moze da parira japancima. Rusi jednostavno ne znaju ili nemaju tehnologiju da naprave dobar i ekonomican motor, osim u slucaju da se radi o zastareloj tehnologiji. Cisto kao info, Rusi na novog Suhoja SU-100 stavljaju CFM-56 motor (Francusko americka korporacija). Posto je kod tebe slucaj bas o zastareloj tehnologiji, ne bi me iznenadilo da te duuugo sluzi bez da ti poraste desna ruka. Ali bilo kako bilo, ako je za 100 evrica nakon dekonzervacije posle 7 godina, upalio iz prve, lepo si pazario.

Tezina goriva zavisi od temperature ali je okvirno oko 0.8 kg/l. Znaci trosi oko 10.5 l/h. 

Gandalf:

--- Citat: Darkobp  15, 09, 2009, 23:56:11 posle podne ---Ma generalno i ja mislim da su to dosta dobri motori,samo im ''malo'' fali finoca izrade,al zato su robusni i dugovecni!!!
Koliko ja znam i nas Tomos 4 je licenca tj kopija nekog Ruje iz tog vremena,i bas ima sve njegove karakteristike :lol:,radi 100god i neunistiv i bas uvek kad ti najvise treba otegli ti se ruka od kurblanja a on ni takt da sastavi-a nije mu nista,sutra ce paliti na prvu :lol:

--- Kraj citata ---
Tomos je licenca Koniga, nemacko-austrijski motor s kraja 50-tih proslog veka. [url]http://cgi.ebay.de/Koenig-4PS-aussenbordmotor_W0QQitemZ320421170336QQcmdZViewItemQQptZBootsteile_Zubeh%C3%B6r?hash=item4a9a970ca0&_trksid=p3286.c0.m14]http://cgi.ebay.de/Koenig-4PS-aussenbordmotor_W0QQitemZ320421170336QQcmdZViewItemQQptZBootsteile_Zubeh%C3%B6r?hash=item4a9a970ca0&_trksid=p3286.c0.m14

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju