Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

Moja Bela Ladja :)

<< < (11/123) > >>

zankiki:
Uf, kako Vrbak plovi, par puta je prošao pored mene u uzvodnoj plovidbi, osećao sam se kao da stojim u mestu! Odlična ladja!

Drivee:
Prednost V korita. A i potrosnja je zavidna ako je to tako kako kaze. 2 litre na sat!!! Nista.

zankiki:
Nije samo V korito (mada je naravno i to u pitanju), njegovi brodovi su dugački i uzani što im daje brzinu.
Naravno, konfor je nešto manji, ali se meni svi ti brodovi jako sviđaju!
Ne znam kako sam na Vrbaka zaboravio, da sada pazarim brod bio bi mi u najužem izboru!

zveki66:
Ako su slike od skoro onda je ovo varijanta sa kojom covek moze odmah da zaplovi. Ostaju samo neke estetske finese da se prostor prilagodi sebi.

Bakara:
Deluje kao dobra ponuda, i to sto je V korito, ne povecava mu mnogo gaz u odnosu na ravno korito, jer nema kobilicu. Jedino sto kaze Zankiki, zbog manje sirine i brodskog motora, pretpostavljam da nije veliki komfor unutra. Sto, koji je ujedno i poklopac motora, zauzima bas dosta mesta.

Prilicno sam siguran da Zankiki ima duplo vise korisnog prostora na njegovoj Marissi, iako je kraca 3 metra :)

Ali to je sve stvar ukusa, i covekovih potreba. Jednom prilikom mi je Terca napisao jednu vrlo "istinitu" stvar:
"dok god budeš imao čamac, ako ga zapravo i koristiš, on će se menjati spram toga šta tebi trenutno treba, ali i ti ćeš se menjati spram onog što ti čamac pruža. U praksi se uvek pokušava upravo suprotno, ljudi kupuju čamce na početku balade, normiraju potrebe kao da kupuju stanove u agencijama, žele da budu pametniji, racionalniji a bez iskustva, a i vole da poseduju makar šta."

Vrbak je svakako odlicna ladja po ovome sto ja vidim.  ok

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju