Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

Moja Bela Ladja :)

<< < (94/123) > >>

MiletaStamat:
Dora nek je sa srećom. Čekamo više podataka o brodu i još fotografija.
Ako imaš mogućnpsti organizuj ti prebacivanje pre zime. Taman što kažeš da ponešto središ i prilagodiš svojim potrebama, pa na proleće samo plovidba.

Dora:
Hvala Mileta :) 99% sam prelomio da će doći kamionom iz više razloga od nestrpljenja da čekam bar 7 meseci da bude brod ovde a tek onda sredjivanje a sad preko zime mogu sve da uradim do ove političke boleštine, mogu opet da opale neke karantine i ko zna šta... Planove putovanja ću sačuvati i i engleski doučiti, nemački obnoviti i kupiti kakav takav brodić samo da može doći do NS-a :)

Evo nešto više slika kako sad izgleda a nastavak će biti u restauracijama i nadam se u reportažama i vestima iz nesvestima kad dodje vreme :)

Ukratko, težina nepoznata, dimenzije po prodavcu (oni to uvek ofrlje) 8.5m 2.8 širina i gaz 0.8 Man motor 6 cilindara, skoro je servisiran i radi odlično. Nov propeler od 52 (ma šta to bilo) uradjen antialgin ove godine i nove anode od 1,5kg. Solarna ploča (nemam pojma koliko) Veliki punjač akumulatora i Viktron invertor od 1200W, 4 akumulatora po 165A, vebasto na plin, fali frižider ali je u kupovini tako da će biti komplet.  Gore treba da se dofarba. Rezervoar nafte i vode po 200 litara.

STG:
Cestitke na lepoj kupovini i direktno pitanje - gde se ladja nalazi i koliko ste, po prethodnom planu, dana planirali za put vodom?

Dora:
Brodić je u Roterdamu, negde na severu... Planirao sam minimum 32-3-4-5-6 dana zavisno gde bi brod bio kupljen, ima 2600 do 2900km. Nije mi problem vreme, idem svakako u penziju a i da ne idem neka rade drugi, dosta je :) Na žalost izgleda da toga neće biti sledeće godine. Trebalo je biti ove godine, bio je izbor izmedju dva broda ali je u Martu sve otišlo do djavola... Nije bila svrha doterati brod pod mora nego putovanje, reportaža itd... Odem do severnog mora i pljunem u britanske priobalne vode hahaha
80 do 100km na dan, okolo. kanalima do Strazbura pa onda Rajna pa Majna pa Dunav...

srsa:
Одлична лађа, честитам на куповини Доро.  114  Ето, дуго си трагао за нечим оваквим и исплатило се чекање. Одлука да га дотераш копном је по мени ОК. Што пре  да дође у твоје руке, а до пролећа  има доста времена за све планиране и непланиране радове. А онда уживање.  114

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju