Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

Moja Bela Ladja :)

<< < (76/123) > >>

Dora:
Ovaj recimo, nije 8.5 ali je 8, mana je 230cm širina. Cena je spuštena na 4500 evra a bilo bi još nešto niže ako se pokažu pare. Ima sličan 9m sa više opreme ista širina i za nešto manje para.
Mrzi me da tražim link.
Tako da ima toga...
https://www.marktplaats.nl/a/watersport-en-boten/motorboten-en-motorjachten/m1317374358-beja-kruiser.html?c=4dc4183dfac1254e7aa85845826d5acd&previousPage=mympBuyer

DuleN:
Dora,
Ako resis da transport obavis TIR-om, obavezno zatrazi ponudu za ZBIRNI TRANSPORT. Posto mi je zbog prirode posla uvoz/izvoz svakodnevica, odavno sam uklavirio da je zbirni transport u stvari naj jeftinija varijanta. Zasto? Ja recimo uvozim celike, gde je jedna paleta reda velicine oko 2-4 t i uvozim recimo 2 palete, sto je oko 8 t a zauzima 2,5m2 iliti 1,5m duznih prikolice koja je dugacka 13-15m... Meni naplate za tih 1,5m duzine 400 -600 EUR, mom kolegi s istim tovarom isto tako nekako i ostane im 13 m slobodnih, na koje mogu da natovare sta god ele i da ne preteraju s tezinom....
Izvinjavam se ako sam ti pisao nesto sto vec znas...
Uspeh !

Dora:
Dule, nemoj da se izvinjavaš, ja nisam neko ko popiz*di ako dobije savet, rado čitam savete iskusnih.
A drugo, ima ko će ovo jednog dana kad tad naći na gogleti i biti ti zahvalan za informaciju. Tako sam i ja našao ovaj forum..
Cena koju sam naveo se odnosi na transport koji nije uslovljen vremenom i tačnim terminom. Zato je povoljniji, pretpostavljam da se to u vašem žargonu zove zbirni teret jer ako ima praznog mesta što ne bi natovario i brodić ili bilo šta da popuni kapacitet. Cena za dovoz po narudžbini tad i tad je naravno veća... ide od 3500 do 4000 za vangabartne brodiće...  Čitajući neke teme ovde i na drugim mestima, bio sam skeptik po pitanju cena za vangabaritne terete ali sam pitao i iznenadio se...

Nisam naravno zvao mnogo njih, ove sam dobio na preporuku od čoveka kome sam turio gas u kamion :) Kad bi ti bio primarni način transporta verovatno bi se našlo tih povolnih varijanti..

DuleN:
Da, pretpostaljam da si naleteo na info vezano za zbirni transport.
Jbg, omatorio sam i osenilio, pa ne mogu da se setim gde je pisano o dovozoenju van gabaritnog plovila iz Holandije, koje je bilo obrnuto na bok, pa je postalo gabaritno... Da li je to pisao Aleksa ili sam nesto pogresio, zaista ne znam, ali tekst je bio zaista koristan...

Dora:
Čitao sam i ja ali ne bih testerio brod, mada to i nije neki problem ako je metal :) Secneš dve kriške sa strane i eto 2.5 metra :)
Šalu na stranu, čitao sam o mnogo većim ciframa ali kad to rade profesionalci kojima je to posao nije to tako strašno.. Svejedno, svaka ta cifra se približava doplovljavanju pa je diskutabilno šta ko time želi da dobije. Kad uračunaš i cenu transporta ( iako umanjena) pa na to carina pa PDV ispadne tu još bar 500 evra.
Pitao sam konkretno, ne preko 10 metara, ne preko 3 metra širine i ne preko 7-8 tona i bila je preliminarna cena ta koju sam naveo. 

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju