Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

Moja Bela Ladja :)

<< < (63/123) > >>

Zoran T:
Pa neznam ni ja al mercedes unutra deluje pedantno taj toalet jest rucna pumpa al je brodski generalno su isti camci u pitanju...2 akumulatora + solarno vise je napisao mada tesko razumem tu pisaniju...to sto ima par mesta da je probila rdja preko varenja po palubi nije strasno...jeftiniji je...

Dora:
Frižider, Sudopera sa električnom slavinom, rezervoar vode 200l, dizel rez. 200l.  šporet, Webasto na dizel, radio i zvučnici, WC, kompas, fishfinder 100 (garmin), solarna ploča, brisači, invertor 500 vati, sidro sa lancem, bokobrani itd...

Sam je napisao da treba farbanje i antivegetativna zaštita. Ja bih dodao manu da se nijedan prozor ne otvara ali verujem da se i to nekako da srediti. Unutra manje više, to nije problem da se lepo dotera.
Zato je dilema, kad se sve nabroji koliko je to para a treba samo farbanje, ostalo ima rekao bih. Onaj je već ofarban ali ima samo invertor od 2500w što je takodje skupo.

Naginjemo ka tome što ima svašta :)
Onaj poslednji ima sve aluminijumske prozore i svaki drugi se otvara i ofarban je. Ima manu krmena kabina ha

broker975fx:
Vidi ima kineskih inverora sa nalepnicom od  3-4 kw za 30 jura, a takodje postoji i recimo Vitron od 500w za recimo 500eura. Razlika je to ovaj prvi ne radi a ovaj drugi ce narednih 20 godina raditi bez greske i bezbedno. Jedino je cena solarnih ploca jako opala u zadnjih 7-8 godina, em su postale efikasnije em jeftinije

Dora:
Slažem se, gledao sam Vitron od 2500 vati, teško da je ispod 1300 evra. Ne bih nikad stavio jeftine kineze negde gde može da se samozapali i napravi štetu. Ima i dobrih kineza ali nisu 30 evra. Ako crkne gps ima da se sekiram za desetak evra a ako se invertor zapali iam da plačem danima...

Možda vama deluje da sam neodlučan i nemam pojma šta hoću ali sve kantarišem, proverim koliko je šta i sl..  Oprema na onom ružnijem brodu košta bar 3000 evra i plus treba to montirati a prodaje ga za 4100..  Sa druge strane žena kaže onaj je lep i tu se priča završava jer je moja uvek zadnja u kući, da draga :)
Mnogo sam saznao o mehanizmima kupovine u NL ali sam kasno krenuo... ova kako bude a biće sledeća godina ako preživimo :)

Zoran T:
Ima ozbiljnih kineskih invertera od 2000w i to pravih sinusa za 200-250e i sljaka odlicno...jes mu crklo nesto posle nedelju dana pa brljao napon al u garanciji zamenili i sad je odlican...tera indukcionu ringlu,frizider na 220,kuvalo za kafu na struju a sad i kalorifer povremeno...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju