Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA
Moja Bela Ladja :)
Lutka:
Ja bih najpre da pitam da li znaš kako da doteras plovilo?
Ja sam svoj brod doplovio do Beograda zato što je van gabarita u širini, sve preko 2,55m je ozbiljan problem, tj. skupo.
Sent from my CLT-L09 using Tapatalk
Dora:
Teorijski znam a za praksu su se ponudili ljudi koji su to već radili. Mnogo sam iščitao i verujem da sam shvatio probleme svih vrsta prevoza odande...
LSI:
Доро, гласам за
https://www.marktplaats.nl/a/watersport-en-boten/motorboten-en-motorjachten/m1312801985-cascaruda-8-50m-met-boegschroef.html?c=9b26ed2a557deff636f4f8b9c5b7a618
Мислим да 5.300 евра није превише за такав чамац-брод који изгледа као да на њему не треба ништа радити.
Имам у виду и додатне трошкове допреме и царине и ценим да би то све на крају могло да кошта нешто преко 10.000 евра - ко има, њему није много, а ко нема...
Као што рекох, мислим да такав чамац вреди тих пара.
Dora:
Hvala za mišljenje :) Nemam ni ja para ali iz dva puta otplakaćemo nekako :)
Carina i troškovi su tu negde manje više iste za sve što gledam, ne može tu biti razlike više od par stotina evra. Zato mi je dilema oko ta dva, jedan je sredjen a drugi ima sve :) Što se tiče radova, nije mi problem, bilo bi mi zanimljivo da provedem zimu drndajući brod a opet lepše je uz vatricu :)
Lutka:
Samo ukratko šta je bitno da znaš. Čeka te 2.400km plovnog puta, od toga 600km uzvodne plovidbe po izuzetno brzoj Rajni, što je jedino izvodljivo u jesen kad je Rajna koliko toliko niska i sporija. Sa motorom od 50ks iskreno i ne pomišljaj. Ja sam sa mojim brodom koji ima DAF 120ks na pojedinim deonicama jedva prošao.
Sve u svemu, u najboljem slučaju 4 nedelje ozbiljne plovidbe, svaki dan bar po 10sati.
Posle Rajne sve je bajka ali Rajna je pakao.
Sent from my CLT-L09 using Tapatalk
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju