Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA
Moja Bela Ladja :)
Dora:
Većinom napišu koliko je široko ali to je naravno sa "tarabom" a ova je konkretno 2,9m ali je kabina naravno uža za gazište i tapacirung ali opet dovoljno komfora.
Svi se tamo manje više svode na taj sistem kao Marisa što mi se svidja, levo sto i dve klupe a desno kuhinja, pramac krevet i wc levo ili desno u kabini ili napolju kod kormilara...
Gledajući tu silu ponude sve je isto, brod od 7.5 metara i onaj od 9.5 metara se razlikuju što je kuhinja duža, ima dva elemnta umesto jednog ha Očekivao sam da 2 metra više značajno povećavaju komfor, ali je sve isto..
Ovaj je pobednik kako je rešen kabinski deo.. to ću napraviti baš tako kad tad :)
Ružan je do bola ali uz malu preradu zadnje kabine i tende bio bi to koristan brodić :)
https://www.marktplaats.nl/a/watersport-en-boten/motorboten-en-motorjachten/m1317623617-prachtige-beenakkervlet-8-50-l-2-80-br.html?c=9b26ed2a557deff636f4f8b9c5b7a618
Zoran T:
Dva metra u duzinu manje vise ali u sirini 30-50 cm je cudo...sto je ruzan...uzdignut pramac zbog talasa je dobar za visu obalu al za plazu malo nezgodan...sve se da resiti...
Dora:
Pa to, sa pramcem, nije mi na oko lepo kad je dignut a i iz kabine ne vidiš ništa napred... Svidja mi se kad je ravan bok, nizak pramac, mislim ravna prednja paluba, mal ne reče hauba ha
Ovom bi dodao sa desne strane stepenice za krov krmene kabine, malo otfikario od krova da se ne lupa glavom kad se ide gore, postavio tendu za sunce i pijuckaš sok... Malo produžena platforma za pecanje i to je to. Idealan za dvoje.
Gaz mu je 80 cm kaže gazda ali retko koji ima manje od 60, svi s u manjeviše tu oko 70 do 90cm. Antivegetacija pre 3 godine a tankovi po 200 litara..
Čekam da još spusti cenu :)
zankiki:
Taj podignuti pramac je prilično zeznuta stvar za izlazak na plažu, a bogami i zimi kad poledi ne znam kako udješ na brod, kod nas je uglavnom na svim marinama ulaz preko pramca, retke imaju staze sa strane.... Ja sam se kod mene lomio par puta, a idealno je ravan....
zankiki:
No, da ne gnojim sada, ako mu je to jedina mana, navići ćeš se... sajkaca
Svaki naš brodić ima neku manu (ili više njih), pa smo se navikli da živimo sa njima... I da sam praviš po svojim potrebama brod od nule, opet bi prilikom korišćenja uvideo neke mane... Samo napred...
Inače, od ova tri, nekako mi je drugi najbolja opcija... Prvi je dosta zarđao i morao bi se u skorije vreme farbati (a uzmi u obzir da su slike možda i par godina stare).
Treći mi je najbolji, ali nije za pecanje, za šta ti i treba... Doduše, kada bi se odsekla zadnja kabina, dobila bi se baš lepa terasa, ali to nije nimalo jeftino... Uzmi da je samo nova cirada za toliku terasu reda 400-500-600e... A ostaje problem i sa spavanjem, pošto koliko vidim salon ide do samog pramca... Ali svakako organizacija prostora za život u brodu i tuš kabina su ono što mami kod ovog broda...
Tako da ostaje broj 2, između njih po svemu (i ceni), a izgleda lepo i utegnuto...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju