Nautika opšta... > Iskustva sa vode

Nizak vodostaj - Novi Sad

<< < (85/86) > >>

zankiki:
Nema kanala, koliko sam ove godine gledao, sve je u 10cm gore - dole... Po sred srede...

budens72:

--- Citat: Bakara  26, 11, 2021, 09:11:01 pre podne ---@budens72
Svidja mi se resenje sa dodatnim poklopcem preko vanbrodskog motora. Pretpostavljam da si stavljao neku zvucnu izolaciju unutra, kakvi su utisci?

--- Kraj citata ---
Nema nikakvu zvučnu izolaciju....to sam izvario od lima 1 i 1,5 mm i služi da zaštiti motor od atmosferskih uticaja tokom zime i od lopova...jer ja ne skidam motor zimi zato što je za mene sezona cele godine i često plovim zimi
Vanbrodski je motor tako da nije bučan a ova zaštita mu još malo priguši zvuk tako da se manje čuje nego kad jke bez poklopca...

Bakara:
Da, sigurno da prigusi i ovako. Secam se dok sam imao Albin 25, zadnja kabina je mnogo odbijala zvuk motora pa u kabini uopste nije bilo bucno. Znaci svaka prepreka...
Kad bi u tu metalnu kutiju ubacio neku zvucnu izolaciju kao sto je azmafon npr, mislim da ne bi cuo motor  sajkaca

budens72:
Siguran sam da bi bilo tako  6589

za sada nije u planu ali ko zna...možda pred sledeću zimu nešto preduzmem po tom pitanju

Kabe:
I meni je pao Azmafon na pamet ali i Dynamat + Termosilent :D

Koristi se za dampovanje vozila sa lošom zvučnom izolacijom u mom okruženju. Ono što ne znam je kakva bi mu bila svojstva i uticaj na radnu temperaturu motora zbog izolovanja i temperature pored zvuka.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju