Nautika opšta... > Iskustva sa vode

Nizak vodostaj - Novi Sad

<< < (84/86) > >>

Dora:
Moguće da sam promašio ali sam gledao kuda drugi idu, kači kad sonar pokaže 60. 17-18 ispod poršine (sonda) i to je to, do 80 gaz, na momenat pokaže 80, 90 ali to je rupa. U svakom slučaju sa 6 tona se ne ceni u santimetar tako da neću ulaziti dok ne bude 80 NS.

Da, zhaboravih da sonda nije na površini tako da treba dodati tih nešto santimetara  :) U svakom slučaju nisam prošao...

zankiki:
Ja na 35 nisam ni pipnuo, a probaću sad kad padne još malo pa javljam... Davno se nisam posteno zaglavio, uželi se čovek  114

Dora:
Ma ok, sad bar znam šta mi treba od "alata" :) Pomogla je čaklja ali napraviću nešto bolje... Dodatni problem čini što nemam brzinu i kad odglavim voda me opet nanese ne štrandovsku stranu i tako u beskraju. Prvo sam oladio jer sam pomislio da je crkla kajla a nemam drugu niti znam gde je.  Onda sam pomislio da sam iskrivio pero kormila jer vučem sa dve ruke a jedva ide a u stvaro je ukopano u pesak. Brod je teško robustan, tri sata drndanja, naletanja, nasedanja i posle piči pun gas za letnjikovac :) Častiću ga sutra jednim pecanjem :)

zankiki:
Evo drugar danas na 24 vodoštaju izašao bez problema, gaz mu je 70 kao i meni. Moguće da imaš veći gaz?

Dora:
Izmeriću, rekoše 80 ali možda lažu. Treba neko da mi pokaž gde je "kanal" mada sad sam naučio školu, ne kocka se za 10cm :)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju