Nautika opšta... > Iskustva sa vode

Nizak vodostaj - Novi Sad

<< < (38/86) > >>

zankiki:
Ja volim i ovo da gledam:

http://www.hydroinfo.hu/tables/dunhif.html

Drivee:
Pa normalno je da se gleda uzvodno, necu geldati valjda Rumuniju. Bitno je znati citati.

Recimo, na vodostaju u NS od 300, ako Bezdan dodje 40 danas, u NS treba da ocekujemo 10cm maximalno. Tako svako merno mesto ima svoju foru, gledas brzinu vode, slivove . I sve zavisi koji je trenutni vodostaj. Baja je ista itd itd. Nema vode jos...

@Zankiki

Da, i ja. Ali imam i neku aplikaciju koja radi istu stvar pa racunam itd. U sustini, mogu da prognoziram NS za 7 dana, 10 dana malo teze.

Terca:

--- Citat: Drivee  26, 10, 2018, 12:45:04 posle podne --- Bitno je znati citati.

--- Kraj citata ---

U pravu si.
Nego, da probam da otvorim još jednu filozofsku raspravu: da li je nama Rajna uzvodno ili nizvodno?

Drivee:
Dobro pitanje, ja generalno gleadam gornji tok, pre kanala rajna majna dunav. Sada i nije toliko zanimljivo koliko jeste na prolece kada se alpi tope. Dakle, ja gledam merno mesto koje je uzvodno od nas. E sad, mislim da je pre uliva u jezero ona nama nizvodno po geo polozaju.

vepar:
Idemo, idemo, idemoooo! Bezdan je u poslednjih 24h porastao pola metra!  kgk kgk kgk

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju