Nautika opšta... > Iskustva sa vode
Nizak vodostaj - Novi Sad
vepar:
Bravo, tako je....
Dora:
--- Citat: Zox 12, 10, 2018, 23:25:54 posle podne ---Да ти одговорим...
Видим да ти је то било очаравајуће откровеније. Зато ћу ти одати тајну да повремено одеш на обалу реке у августу, новембру и мају и видиш очаравајуће велике промене водостаја.
:D
--- Kraj citata ---
Vidiš, to ti pričam, pišeš smorne poruke od dva kilometra, nije ovo medicinski forum nego nautički pa bih na to rekao ... Hm, da, u pravu si!
Sinko, kad sam ja pecao i vozao čamac po dunavu i okolnim barama, ti si pravio topove od blata. To je ta (ne)kultura o kojoj ti pričam, lepo kažeš, nema psovke ali si rekao da sam tupadžija koji nije bio na reci, nema pojma da voda raste i opada, nije video čamac u životu i sl... I sve to u jednoj rečenici ha
Što se šlihtanja tiče naravno da je bila provokacija koju ti ne kapiraš..
I ne, nemam vremena za gubljenje a ni volje i živaca na ove glupe diskusije iako ćeš reći da je različitost mišljenja dobra i ja se slažem sa tim ali ne mora sa svakim da se različito mislim, tako da te iskreno molim, zaobidji me. Ja ću se takodje truditi da te ignorišem.
Hvala unapred.
Izvinjavam se adminima, stvarno ću se truditi da više ne talasam obzirom da i ja radim takav posao i znam kako je.
Kolibri:
Да пробамо да се вратимо на тему.
Постоје два концепта.
1. Прилагођавање пловног пута пловилу.
2. Прилагођавање пловила акваторији у којој се користи.
Свако бира свој, е сад број 1 би био копање, на тој локацији скоро па немогућа мисија, због већ поменуте близине моста, верујем да елаборат никад не би био одобрен.
Остаје опција два, односно ко има проблем са газом, мора да напусти такво место и да се лоцира на одговарајућој локацији, а та локација остаје пловилима чији газ је прилагођен условима у дунавцу.
Dora:
Opet čaršafčina, za neupućene to je poruka kao prekrivač za krevet :)
Ne ulizujem se adminima, ja sam admin i vlasnik jednog velikog foruma i godinama se nosim sa takvima kao što si ti, sve sam objasnio da ne ponavljam. Nisam rekao da imaš velik nos i klempave uši jer ja stvarno nikako ne bih mogao znati a poslednje u životu je da bi se tako "svadjao" sa sagovornicima čak i da je istina. To je bio primer iz prakse kako se uvek završi rasprava koja traje više od nekoliko poruka.
Iako su mi svi rekli da ću se svakako upropastiti kupovinom prvog broda, nije zgore da pitam da bi se "manje upropastio" a obzirom na cene preko i tipove brodića, lako može biti da bude i više od 7-8 metara mada mi realno ne treba ali ko je gledao racionalno kad kupuje auto ili brodić :) Ne bi verovao koliko sam tema na forumu pročitao pošto imam preko 20.000 napisanih poruka (stručnih) i redovno me opako iznervira ajd sad i meni posebno objasni. Zato prvo opalim na gugleti pitanje i za svaku pohvalu veoma često izbaci temu sa foruma, pročitam i par sličnih i tako, čitam forum...
Možda i nemam para ali imam pravo da maštam... I ako kupim čamac to svakako neće biti zbog "jel sam ti rek'o" stvarno sam zabrinut za tvoje mišljenje, sve ceptim od čekanja nastavka ove pametne diskusije. Ostavi me da se patim čekajući :)
Što se ostalog tiče, samo ću ponoviti... Hm, da, tačno!
Dozvoliću ti da tvoja ostane poslednja pa slobodno odgovori na ovu poruku :)
Jednog dana će doći šumar i isterati partizane i nemce iz šume...
Dora:
Šmrc, želim da ostanem mali od roštilja, to mi ide :)
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju