E, ovako treba... > Sajmovi - Fairs

Сајам наутике - Дизелдорф 2019.

(1/4) > >>

LSI:
Поштовани наутичари,

Почетком јула, наше Удружење наутичара "Моја лађа" обавештено је о понуди једног од организатора великог међународног сајма наутике у Дизелдорфу да се на штанду представи наутичка привреда и потенцијали Републике Србије.

О томе постоји детаљна информација на сајту, на адреси: https://www.udruzenjenauticara.org/sajam-nautike-dizeldorf-2019/

У међувремену, организатор, IWI (Inland Waterways International), са своје стране је учинио колико је могао: упутио је неколико писама на адресе оних који би, испред наше државе, требало да се заинтересују за то. Писма су упућена Туристичкој организацији Србије, Удружењу НАТУС, Привредној комори Србије...

Како није било званичног одговора, 12. јула организатор је поново послао писма на адресу надлежног министра и председника ПКС, у којима организатор позива Републику Србију да искористи јединствену прилику да се представи на 50. јубиларном међународном сајму.

Према мојим сазнањима, још нема никаквих званичних одговора и по свему судећи близу смо тога да истекне последњи рок за пријављивање, а тиме и да пропустимо дивну прилику да се представимо свету.

А прилика је заиста лепа и јединствена, јер, ма шта ми писали овде и ма колико критиковали државне органе, наши водотоци јесу нешто што би наутичари из Европе и света волели да виде и посете.
У томе би наше привредне организације требало да виде свој интерес у времену које је пред нама.

Понуђено нам је да на самом штанду организатора (IWI) Србија изнајми простор по цени од свега 1.500 евра плус још 340 евра за маркетиншке трошкове. То је износ који би требало да плати један или највише три излагача из Србије, који би тако поделили трошкове. Остало би да представници који би дежурали на штанду покрију трошкове путовања и боравка у Немачкој у трајању од девет дана, колико сајам траје.

Можда тај износ и није тако мало за нас, кад их упоредимо с нашим просечним приходима али то је испод сваке цене за такво репрезентативно место на сајму.

Међутим, наши функционери се и даље не оглашавају.
Познато ми је је да г. Крста Пасковић, председник Удружења "Дунавски пропелер" улаже велике напоре да прикупи средства за покриће трошкова али сам тешко да ће успети у томе.

Зато вам се обраћам на крају ове поруке питањем:

Да ли је некод од вас, који ово читате, заинтересован да учествује у представљању Републике Србије тако што би лично финансирао својом донацијом део трошкова?

Ако би нас било довољно, прилозима од по 10-20 евра могли бисмо покрити овај трошак.

broker975fx:
Ne bih da ti miniram lepu ideju i inicijativu ali ja licno bih pre finasirao kampanju da se rusi turisticka organizacija poltrona u ulizivaca. Videli su oni to ali nije im to zanimljivo, u. Dizeldorfu su vec vise puta bili o drzavnom trosku sada su na redu neke egzoticnije i skuplje destinacije za bleju

tomicbanee:
Poštovani,
Ja sam osedeo radeći u privredi. I kada sam god se
obraćao državnim organima a nije mi odgovoreno ili
sam dobio negativan odgovor, znao sam da postoje samo
dva razloga: ili ja tražim nešto nezakonito ili tamo neko
traži kintu da se utali.
Iza toga sam uvek zvao telefonom i momentalno razjasnio
stav državnih organa.
Predlažem Gospodine Lazo da banete kod odgovornih
kojim je poslat zahtev i raščistite dilemu...

DuleN:
Laki, na mene mozes da racunas za donaciju.

LSI:
Покушаћу да одговорим редом којим сте постављали питања односно остављали коментаре.

Брокер -
Има ту вероватно много истине.

ТомићБане -
Нажалост, телефоном је могуће добити само кабинете уважене господе с којима би требало разговарати; ја немам њихове личне телефоне, па та опција пада у воду. А кад се нађете на вратима кабинета, најчешће је то и најдаље докле стижете ако вам неко не отвори она "друга" врата.

ДулеН -
Хвала, Душко, да видимо да ли ће још неко понудити своју помоћ.

Зокс -
Идеја је да се сачини проспект којим би се приказало безмало 3.000 км пловних путева. Само хидросистем ДТД има 900 км; осим за Дунав и за Саву, Европљани мало знају о Дрини, о нашим језерима...
Приказали би се и филмови којих има о неким туристичким дестинацијама...
Мислим да бисмо имали шта да покажемо.

Ово је сајам који окупља наутичаре из целог света. Ипак, гро чине људи из Европе. Наутичари северне и централне Европе јесу заинтересовани за пловидбу нашим водама.
Србија би била једини учесник сајма из овог региона, како у последње време сви називају ове наше пределе на Балкану. Лепо је бити у друштву оних који предњаче у односу на нас у много чему. То се увек врати на неки начин. Треба бити паметан па препознати прилику. Мислим да би фирме као што су Технонаутика, Беомарине, Гроссинокс, Алунаутика и њима сличне могле дугорочно профитирати из таквог представљања на сајму.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju