E, ovako treba... > Yamaha
Yamaha 20 autolube - problem sa ležajem?
Zoran T:
bendiks i zamajac imaju kontakt samo prilikom verglanja i taj zvuk bi se cuo neposredno posle verglanja ako bendiks zaglavi u zamajcu a ne usred rada motora...u toku rada motora bendiks moze da izbaci do zamajca samo automat anlasera ako je neispravan i to bi izgledalo kao da zaverglas dok motor radi...zamajac,zupce na zamajcu i bendiksu bi trebao da vidis pa skini kapu i gledaj dal se to desava...bilo koji lezaj bi se cuo stalno a ne povremeno...sta god da gledas uvek proveri kais uljne pumpe i samu uljnu pumpu...
Bakara:
Hvala Zoki,
uljnu pumpu ima samo za mesavinu, koju sam pravi jer je dvotaktna masina, a ta pumpa koliko znam, nema kais?
Paljenje preko anlasera nije povezano, jer bendiks nije ispravan. Zato moram proveriti da li on, u bilo kom slucaju zbog toga sto nije ispravan, moze nekako da uleti u zamajac. Sad kad razmislim, taj zvuk mi se par puta i cuo kad se brod vise nagne na desnu stranu, npr, svi sedimo sa te strane...
Ne vredi, moram sam to izvaliti jer se kod majstora taj zvuk ne javlja uopste.
broker975fx:
Da nije neki srafic ili matica koja je je ispala pa sada kad uleti negde pravi diskoteku?
Bakara:
I to cu da proverim, mada je zvuk uzivo vrlo slican kao kad bi menjac bio na malo da udje u brzinu, kao da grebu zupcanici jedan u drugi. Nadam se da cu uskoro doci do resenja, pa cu napisati sta je bilo..
Nikola Calasan:
Kad trazis problem ovakve prirode, obavezno skini kapu motora i slusaj. Obrati paznju da li zvuk dolazi iz zamajca. Ako dolazj, probaj da odviijes zamajac i tom prilikom vidi kako je stegnut. Kad ga budes vracao, proveri da li imas podlosku ispod matice koja ide na zamajac, mozes cak i dve staviti i stegni zamajaca jako.
Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока
Navigacija
[0] Indeks poruka
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju