E, ovako treba... > Yamaha

Filter ulja Yamaha F9.9 - zamenski

<< < (3/5) > >>

packe:
Moze filter drugog proizvodjaca ali bitna stvar ventil u samom filteru koji mora da ima svaki japanac.  Oтпуштање притиска уља обезбеђује уље све време у свим условима рада.Kada nema ventila motor cukara par sekundi slab pritisak ulja do glave motora

petar_kozic:
Hvala Packe na objašnjenju !  thumbup

Ljuba:
Bravo Packe, ta informacija je više nego korisna. I  ja sam par puta koristio zamenski pa me je majstor upozorio da mora da se obrati pažnja i na pritisak ulja, nije samo stvar u tome da on liči na original kao što po inerciji svi mislimo.
Sad na zadnjem servisu mislim da je montiran baš taj Knecht.

shomysss:
Menjacu ulje u Hondi sl vikend pa sam gledao filtere...
Citajuci ovu temu videh da pominjete pritisak i razumem o cemu je rec ali mi nesto nije jasno....
Recimo Honda ima broj filtera taj i taj a kada ukucate zamenu za taj filter izadje mnogo zamena raznih proizvodjaca...
Na osnovu cega izabrati zamenski filter?
Tj na osnovu cega je jedan bolji od drugog ili ispunjava standard a drugi ne

zankiki:
Ako ti izadje više proizvođača, a po tom broju, onda bi trebalo da ga apsolutno menjaju.

E sad to apsolutno naravno nije identično, razlika u kvalitetu je prvenstveno u tome koliko dobro filtrira ulje (kvalitet i materijal filtera unutra), mada se kod nekih baš krš kopija znalo dešavati da ni protok ulja kroz filter nije dovoljan...

U svakom slučaju ako uzmeš bilo koji od poznatihjih proizvođača svakako nećeš pogrešiti i neke velike razlike realno i nema...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju