Nautika opšta... > Nautičke reportaže

I opet Tikvara

<< < (4/7) > >>

vepar:
Jel zna neko da li se sa gazom 70 moze jos uvek uci u Tikvaru? Nesto sam nacuo da su ekolozi zasuli ulaz kamenom. Informacija mi deluje pomalo nerealno pa reko da vas priupitam... Sledeci vikend planiram tamo pa bi mi do tada znacila informacija....

zankiki:
Tu priču sam i ja čuo... Ne baš da su zasuli kamenom, ali da se neće kopati ulaz ispod nekog nivoa, da se ne bi praznila tikvara, što ima svakog smisla...

vepar:
Pa zar nemamo ni jednog aktivnog clana foruma iz Backe Palanke?

zankiki:
Rekao bih da imaš 2 opcije:

1. Dođeš do Tikvare, namestiš se ka ulazu, daš kubotici maximalne obrtaje, i zažmuriš (tim redom)  ha
2. Staneš u Bager, prošetaš do Tikvare na pivo, kafu i rakiju, prošetaš i izvidiš.

Ako izabereš opciju 1, rado bih došao da gledam  lol lol lol

Terca:
Saradnici službe kažu da ekolozi nisu zatrpavali ništa, ali da se aktivno trude da spreče kopanje kanala koje su ljudi izvodili povremeno i samoinicijativno...
Isto tako, ne znaju prezizno kotu dna ali kažu da na vodostaju 100 bez ikakvog cimanja prolaze malim čamcima na pecanje (bigfoot i yamaha 25... da proceniš i taj gaz).
Trenutni vodostaj u Palanci je oko 180 a to znači da se ulazi kao u spavaću sobu...

Proveriću i kod saradnika koji imaju lađurine i ogroman gaz, oni bi morali imati egzaktne(ije) podatke, ali ajde to da radimo kada se približi, da ne cimam ljude telefonom bezveze.

I da: prvi algoritam za tebe i tvoj brod za ulaz pri niskom vodostaju je po meni drugačiji od predloženog: u prolazu i u Tikvari voda stoji, ne može biti pitomije. Pristaneš na plitki pesak, skineš se u kupaće gaće i plastične papuče, zagaziš u 70cm vode i na kratki konopčić sa dva prsta uvučeš lađu za sobom bez ikakvih rizika, bez motora i bez žmurenja. Kad ti voda pređe preko pupka, napraviš mesto za rakijicu i pivo i vratiš se na brod. Onda brzo suneš rakijicu, voda je 17-18 stepeni. Posle pristaneš, pa suneš i ono pivo...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju