Nautika opšta... > Radarska navigacija

Šta je to radar, čemu služi i kako se koristi?

<< < (2/5) > >>

broker975fx:
Koliko je zgodan bio garminov sistem preklapanja mape i radarske slike na jednom ploteru. Steta sto vise nema ko to da razvija a mislim naravno na brata peru. Jel se zna dokle je stigao razvoj i implementacija radarske slike preko opncpn.

sheki011:
Zna se, naravno. Ta fora sa preklapanjem slike i karte u garmin varijanti je bila do jaja dobra. Sećam se da nam je Pera to ugradio bio na par brodova u jednoj od bivših firmi, mada to je bila neka jahta varijanta sistema, sitni novci još sitniji kvalitet. Ne krivim Peru, koliko para - toliko i muzike.
Što se tiče OpenCPN-a može sve što ti padne na pamet, samo treba nabaviti valjane kablove i sve to povezati sa radarom. Za sad radi samo sa garminovim radarom, ali ne znači da neće biti dostupan i za ostale proizvođače

Kolibri:
Sheki je pomenou period iz otprilike 2007 na 2008,
Zanimljiva kombinacija uredjaja.
Pošto smo bili u istoj formi, da malo dopunim. To su bili ploteri serije 3000 i nešto.O prednostima neću pisati, mana bar po meni kod takvih sistema, je pakovanje svega na jedan monitor. Pošto ja volim rezervnu opciju, više mi se sviđa da su ENC i RADAR na dva odvojena monitora, samo zbog rezerve u slučaju kvara.
Još mana je bila samo štelovanje radara, jer su cuteri bili u podmenijima, umesto na samoj konzoli, što je dosta nezgodno za podešavanje radarske slike u toku plovidbe.
U svakom slučaju kod ovih  opremanja  još uvek je jako skup sport.

Drivee:
DEfinitvno super za nocnu plovidnu.

Zoran T:
Super objasnjeno...malo su stvari jasnije...jedno pitanje mozda je glupavo al me interesuje...da li radar detektor recimo onaj automobilski moze da detektuje brodski radar i jel mu mozda nesto remeti rad tipa pravi nekakve "smetnje"

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju