NAUTIČKI E-SHOP > Malecni Oglasi

Kupujem brod

<< < (2/2)

popeye:
Moj savet je , kada se neko interesuje za kupovinu plovila, treba da bude odredjeniji.
Mislim da bi pomogle neke stavke. Kao sto je budzet. i sl. Vrlo je bitno da se zna koliko osoba moze da izdvoji godišnje na posedovanje plovila. Marina, odrzavanje, i naj bitnije potrošnja goriva. Ja tako razmišljam. Možeš i da mi pokloniš plovilo, ako nemam za gorivo, bzv.
Npr, poslednji linkovani čamac troši užasno mnogo. Drugo to su već dotrajali motori. Ako bi menjao motor, ta cena više nije aktuelna. Itd..itd.

popeye:
Izvini. Sada vidim da si naveo tacne modele čamaca. nego je prvi post bajat pa nisam obratio pažnju.
Ali savet je svakako dobronameran..

zoranNSD:
Budžet : pa do 10k, godište od 1989-2000.

Dora, onaj za 4K je verovatno greška !mislim, samo opreme ima za više.
mada , zavisi i od prodvaca: ima utisak da napolju ima i "zaboravljenih" brodova, za koje vlasnici duguju za vez, pa se marine naplaćuju prodajom, jer je ( čini mise) vez danas skuplji od broda.

troškovi . Ah, što napisa jedan, ako ćeš to da gledaš, ne kupuj ništa. Mislim da smo svi svesni da je brod laki suicid s predumišljajem !

Ipak, hvala za holandski sajt!

Dora:
Nemam pojma da li je greška jer ga nisam kontaktirao a nisam jer se nalazim u toj kategoriji da balavim ali nemam cisternu za poneti :)
Stoji stvarno  od jesenas u oglasima, ima jednan sličan po ceni većoj 1000-1500 evra..
Prodat je brod od 10 metara ispred nosa za 3000 evra :) Sat je bio u pitanju... Ima toga, stoji u marini predugo, kockarski ili neki drugi dug itd... Za nekoliko dana počinje aukcija sasvim pristojnih brodića za ok pare a gledajući rezultate prošlih aukcija neide to mnogo više nego je početna cena...

Legenda kaže da je za takav brodić tamo potrebna dozvola i da nije baš svugde poželjan za plovidbu tako da je uzan krug ljudi ili teritorije zainteresovan za tu vrstu plovila. U nekoj temi sam već rekao da ono u šta gledaš iz stolice košta te pare :)

Ako te zanima možeš tamo pogledati tu vrstu ima dosta ali to ide kopnom ovamo, teško može da se doplovi zbog dozvola a i trošak bi bio onako baš katastrofa :)

Vez ide od 1500 evra pa na gore a ističe 1. Aprila tada počinje sezona  iliti kraj zimske sezone :)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju