Nautika opšta... > Iskustva sa vode
Saradnja U.G "Moja Ladja" i Udruzenja profesionalnih ladjara Srbije
LSI:
--- Citat: vepar 29, 03, 2018, 21:02:12 posle podne ---Jel sam ja dobro razumeo da biste vi sa vise radio stanica emitovali 16. Kanal na jedan kanal na toj aplikaciji. Npr iz svake kapetanij?
--- Kraj citata ---
Тако ја то замишљам али Марко зна о томе више.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
broker975fx:
Iskren da se prijavim da sam ja prvi skeptik po ovom pitanju, ako je jedan od ciljeva udruzenja nazadovanje u nautickoj kulturi i izmisljanje nekih alternativa onda jos i da razumem. Ali ako je cilj povecanje bezbednosti onda bi valjda trebalo da se udruzenje bavi propagiranjem da clanovi nabave zaista opremu koja ce im mozda i zivot spasiti u nekom bas extrmnom slucaju a u redovnom dati jasniju sliku na plovnom putu i mogucnost da pravovremeno reaguju. Bolje da se udruzenje bavi nekom olaksicom kod nabavke stanice, manjom cenom njene registracije i legalizacije. To su stvari koje bih mogao da razumem a posebno sada kada za cenu jedne vecere u restoranu moze da se kupi kakva takva stanica.
Pitam se sta ce biti alternativa za ais, tu su resenja moguca i za manje novca od vhf stanice ili je to bas luksuz
zorter:
Vidim ja da ovo udruženje GN ("grupe nautičara") vrlo malo poznaje sistem komunikacija, ali ne bih o tome. Možda ona dva seda Mapetovca imaju neka životna iskustva i znanja pa zato tako reaguju. Bojim se da bi ti telefoni završili sa baterijama kao Lazin Zonton.
A, možda bi bilo bolje uživo prenositi video sliku sa reka i tako videti kako brodovi prolaze. Sad je, kako Laza reče, veoma dostupno na Viber-u i YT, strim uživo. Svaki kilometar, svoj kanal na video prenosu. Zašto samo slušati kad se sve može i videti. Lakše je prepoznati opasnost. harm
vepar:
--- Citat: LSI 29, 03, 2018, 21:04:10 posle podne ---
--- Citat: vepar 29, 03, 2018, 21:02:12 posle podne ---Jel sam ja dobro razumeo da biste vi sa vise radio stanica emitovali 16. Kanal na jedan kanal na toj aplikaciji. Npr iz svake kapetanij?
--- Kraj citata ---
Тако ја то замишљам али Марко зна о томе више.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
--- Kraj citata ---
Pa to bi bilo potpuno beskorisno... Prvo sto bi emitovanje bilo konstantno uvek neko negde nesto prica na 16. kanalu a drugo je zasto bi nekoga u Apatinu zanimalo po kom boku se obilaze dva sastavau Golupcu...
Mislim da je ovo glupa ideja, mada generalno podrzavam organizovanje i formiranje udruzenja, a narocito saradnju i predavanja profesionalnih ladjara. Morate jako voditi racuna za šta se zalažete jer ovakvim idejama gubite na kredibilitetu i ozbiljnosti.
P.S. Sve napisano je iz najbolje namere i zaistinu nije maliciozno 114
LSI:
Радоване, ни за тренутак нисам помислио да је коментар злонамеран.
Као што сам написао, више о техничким могућностима и чујности, односно покривености терена би могао да нам каже Марко.
Ја сам написао да ја мислим да би било добро да у свим већим местима, у капетанијама, буду станице с којих би се преносили сигнали. О томе како се то технички изводи, ја не знам.
Али ако су други то већ урадили и ако то код њих функционише, па зашто код нас не би?
Ово је нова идеја коју тек треба разрадити. Ми смо је овде поделили с вама и од вас који ово читате очекујемо подршку и помоћ.
Ко не жели, нема обавезу и не треба да нам аплаудира.
Али бар може да нас пусти да покушамо. Не знамо ми да ли ћемо успети - али ћемо пробати.
Зар заиста нико од вас не може да претпостави да би то могло и да успе? Због чега је толико неверице а да при том тако мало знамо о томе?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju