The world of sailing - Svet jedrenja > Vesti iz sveta jedrenja i jedriličarstva
Jedrenje od Slovenije do Albanije
Mornar u kanalu:
Ја сам спуштам једрилицу у воду , подижем јарбол уз нечију помоћ , затежем сајле и подешавам палубну опрему , како то да плаћам да ми други тримују сајле и јарбол не би ни једрио да ја то не контролишем . У Пули сам служио војску давне 83 ' у Медулин смо доста пута одлазили на купање , обала им је разуђена и много лепа . За 10 месеци колико сам служио био на Премантури ,Фажани , Стоји , Верудели и свуда около , на Цресу смо били на логоровању код Вранског језера и тамо нас је бура урнисала 7 дана . Волео би да некад одем тамо са једрилицом , међутим то пријављивање , па где се везати нисам разрађивао тај план уопште , био задњи пут у Ровињу и Крку са аутом 89' год . Грчка ми је за сад незамењива , не пријављујем се нигде , подигнем шверт скроз , спустим сидро , пристајем на обалу и не треба ми чамац , никад нисам имао проблем да ми неко тражи да платим .
Послато са Lenovo A5500-F уз помоћ Тапатока
neptun:
Pa da,jeste grcka najslobodnija,mada lepo je na jadranu.verovatno bi sve tamo moglo isto kao u gr,ako se izbegavaju popularna mesta,gde je leti pakao od guzve pa sve naplacuju,jedino sto mora da se prijavi brod.dobro je sto se na sever jadrana stvarno brzo stigne.npr krk je oko 550 km autoputa.
Ja sam se u gr provukao za dlaku,brod je 6,95 a od 7,1 se placa vinjeta.mada ako se jedri na sitoniji,tesko da te neko zaustavi i trazi vinjetu.ja sam samo par puta video policiju.
Bolens:
Alal vera Slovencu! Zaista impresivan poduhvat. Jedriti na duge staze u čamcu bez balasta je stvarno podvig.
tangabravo:
Pa slovenac je iz unije pa mu je lako a nas može ko oće i kako oće , samo mu skidam kapu što je se rešio u albaniju. Znate ono kada je nemačka ženska posada na regati Brindizi- Krf odlučila da ide uz evropsko kopno pa ih u albanskim vodama spopali pirati , te cure bile prisebne pošalju SOS i iz NATO baze se digne helikopter i spase im dupeta.
tangabravo:
Usput ko misli da plovi po HR imam neke originalne nautičke mape kupljene u Rijeci , pa pošto ja nemam nikakvu nameru da idem kod njih dao bih za jevtine pare
Navigacija
[0] Indeks poruka
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju