E, ovako treba... > Россия

Neptun 23

<< < (2/39) > >>

kemppi:
Neka te dobro sluzi,ne mora da znaci da je nautika skup sport.

power70:
 :good:

kemppi:
Ruskih motora ima malo,i malo se o njima zna,pa mislim da je tema izuzetno interesantna.Vazi pravilo da je nautika skup sport,iz razloga sto su neke stvari neophodne za zivot,dok camac nije,pa stoga i spada u luksuz.Ako neko zeli da se malo brze vozi,a usput i skija na vodi,za male pare,ovo je primer da je ipak moguce,samo je pitanje da li je u pitanju  veca muka,ili vece uzivanje,tj.pouzdanost ruske tehnike.

Darkobp:

--- Citat: kemppi  22, 09, 2009, 15:03:30 posle podne ---Ruskih motora ima malo,i malo se o njima zna,pa mislim da je tema izuzetno interesantna.Vazi pravilo da je nautika skup sport,iz razloga sto su neke stvari neophodne za zivot,dok camac nije,pa stoga i spada u luksuz.Ako neko zeli da se malo brze vozi,a usput i skija na vodi,za male pare,ovo je primer da je ipak moguce,samo je pitanje da li je u pitanju  veca muka,ili vece uzivanje,tj.pouzdanost ruske tehnike.

--- Kraj citata ---

sa ovim zakluckom mislim da ce se svi sloziti i ljubitelji i protivnici ruskih plovila,ali je tako :good:

bogdan:
Imam bas dosta iskustva sa ruskim pentama , vihori , neptuni ,veteroci ...  nije da su nepoznati  kod nas. Ukratko , masine kao i svake druge  , a najbolje su u kad je u pitanju odnos kvalitet-cena  odnosno upotrebljivost-cena. Ako se uzme u obzir nabavna cena ( novih )mane su im trivijalne , na pr. kod neptuna 23 nekih 90-ih godista je bio problem NEPODMAZAN breg koji otvara platine i SUV filc koji koji inace podmazuje breg. To sam sreo na najmanje tri nova neptuna , mozda to rade na prvom servisu  ali ko jos tera motor na redovan servis. Drugi problem je sto niko ne cita uputstvo koje ide uz motor , i nista razradjivanje , odmah po punom gasu. Vihori su imali na karburatoru reducir dihtung koji se skidao posle nekih dvadesetak sati razrade a i bili su poznati po lose resenom saugu na karbu , ali malo goriva direktno u karb , odmah krese. Generalno , kvalitet upotrebljenog materijala je slabiji od drugih motora  pa traze pazljiviju upotrebu  , ali za te novce - nema boljeg.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju