E, ovako treba... > Metalni čamci
Samogradnja u 74. godini
Misha D:
lepo. clap
posebno je dobro što je krmena terasa velika, sa adekvatnom krmenom platformom biće odlično za pecanje. kgk
milegrcki:
Vuče ,dao sam dimenzije,što se tiče nacrta i da ti poklonim ako nisi vedeo sistem gradnje nećeš znati ni odakle da počneš gradnju.Nije to sistem gradnje kao što je Zoki radio,on prvo uradi konstrukciju rebara,pa tek onda kroji oplatne limove.Ja radim obrnuto,prvo skrojim limove ,pa tek onda pravim rebra i to rebro za taban,a kada završim tabani idobije sva ukrućenja tek tada postavljam limove boka.Zatim iz nacrta uzimam širine boka i drugi deo rebra koji dolaze na bok oplate postavljam na svoje mesto.Ovaj sistem gradnje radio je majstor Apić,a ja krao zanat od njega, on je napravio 128 raznoraznih brodova i čamaca .Ovo je sistem za brzu gradnju vidi dokle sam ja stigao sa gradnjoma počeo sam 7 septembra,radim sam .Za regatu će biti gotov
MiletaStamat:
Bravo čika Mile, mi mladi možemo od vas još mnogo toga lepog i pametnog da naučimo
milegrcki:
Ima na STIGAO SAM mojih radova ostavio sam i telefon,ali se za dve godine niko nije javo.Znam o čemu se to radi,mladi beže od zanata misle da kompjuteri mogu sve.Školstvo je uništeno,stari majstori pomrli .Bio sam vojno lice,ali sam mnoge zanate naučio,moj brod sam opremam netreba mi majstor ni za kakve radove.Kada budem završio brod, rećiću vam kiliko sam para utrošio za celokupan materijal,jer vodim evidenciju,osvemu znam koliko je težak svaki ugrađeni deo.Ovo mi je deveti brod od 1990god
zankiki:
Sad sam malo gledao slike iz druge teme, jako mi se svidja ovo korito, može li nešto više o njemu?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju