pa ne mozemo porediti glisersko korito sa camcem 3,3 x 1,4 sa trimaranskim koritom koje mozete izvrnuti kad god pozelite samo malo jacim naginjanjem na stranu....
nisam rekao da ne moze, rekao sam da nije bezbedno i tu sam apsolutno u pravu 
Uz dužno poštovanje, nestabilnost trimaranskog korita je čista besmislica.
Praktično... Vozio sam Vlasinskim jezerom Kvarneplastik gliser sa Yamahom 25. Prvo, ne smeš ni slučajno stati/sesti uz krmeno zrcalo tog glisera jer momentalno toneš dole (imam oko 90 kg, ništa specijalno). Drugo, bitnije... Svako ozbiljnije skretanje podrazumeva gotovo 90 stepeni nagiba, što ne uliva nikakvu sigurnost, a koračanje čak i sedenje na palubi tog glisera je ravno sigurnom kupanju.
Što se Super Šarka tiče, na identičnoj osnovi i dimenzijama je pravljen i tzv. Gliser Shark. Na njega specifikacijski idu jači motori. Razlika je bila samo u palubi i sedištima.
U dosadašnjoj kombinaciji sa T18 sa kojim idem 40-44 km/h po gps-u sam leti namerno izvodio raznorazne egzibicije. Nema ni govora, ne o prevrtanju nego čak ni ozbiljnijem naginjanju.
Tokom varaličarskog ribolova koji najčešće praktikujem, slobodno šetam s kraja na kraj čamca usidrenog na sred Dunava ako treba, i nemam problema sa izrazitim naginjanjem niti nestabilnošću. Možeš mu sesti na ivicu i nagnuće se desetak santimetara od raspoloživih 50...
Mislim da je po sredi ipak stvar ukusa, a ne naučno-praktičnih činjenica, bar što se tiče (ne)stabilnosti ovog čamca.
No, vratimo se temi...