Opšta...Tu smo... > Stigao sam !!!

Kabe Nautica - Razvigor

<< < (12/30) > >>

zankiki:

--- Citat: DuleN  31, 05, 2019, 10:18:32 pre podne ---Da kazem neko moje iskustvo po pitanju kaljuzne pumpe:
Na camcu imam akumulator 45 Ah, nekog obicnog proizvodjaca, star vec 4-5 godina... Camac prakticno nisma koristio od pocetka septembra prosle godine, niti sam palio motor da dopunim akumulator. Kaljuzna pumpa je sve vreme radila i izbacivala vodu, a videli ste koliko je kisa i cuda bilo od septembra do danas. Akumulator mi je pao u proslu subotu. Da sam samo upalio motor da radi sat vremena na leru, sve bi bilo OK, ali eto...
Ovo sam napisao, jer primecujem  da mnogo ljudi smatra da ce ima kaljuzna pumpa brzo potrositi akumulator, ali to, kao sto se moze videti na mom primeru nije tacno...

--- Kraj citata ---

Što ga lepo ne preneseš u dvorište, biće ti bliže  ha ha ha ha ha

zoki_ns:
Ja sam vec bio dogovorio pravljenje cerade a onda shvatio ovo sto rece Zankiki. Ako cesto koristim camac mrsko bude skidanje i stavljanje cerade a i kopče bi me nervirale
Zato je dobro kod camaca tipa big foot koji imaju samoprazneci kokpit. Kod mog camca me nervira sto su ostavljena ta dva otvora za ventiaciju tako da ako ne daj boze napada puno moze da udje voda u box kod rezervoara. Gledacu to nekako iz unutra da zatvorim ako je moguce ...
Lopatom se izbaci voda za 5 min :)

DuleN:

--- Citat: zankiki  31, 05, 2019, 10:41:06 pre podne ---
Što ga lepo ne preneseš u dvorište, biće ti bliže  ha ha ha ha ha

--- Kraj citata ---
Necu nigde da ga mrdam, iz inata  114

Kabe:
Kako praktično izgleda izbacivanje vode sa pramca, danas sam zabeležio. Bogami, 15 minuta je izbacivao... Nikad više nije napadalo. Tri dana nisam bio prisutan.  sail

https://streamable.com/s/wry28/iewxtn

calypso2:
Kada kaljuzna pumpa nekoliko puta isprazni akumulator i vremenom ga uništi, ogromna  je šansa da izgori grec na motoru (ispravljač koji puni akumulator) što se meni upravo desilo. O ceni od 500 eura da se zameni da ne govorimo, teoretisanju raznih majstora,  ali srećom pa postoji serviser Peka iz Starih Banovaca koji mi je popravio motor za smešne pare.
Skidanje tende nije ništa veće cimanje od izbacivanja vode i pranja čamca... 114
Meni je Big foot pomoćni čamac i tenda je, mislim, jedino pravo rešenje.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju