Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Zakon o policiji

<< < (10/14) > >>

Kolibri:
Odgovor za Srsu.
Ukoliko te policija zaustavi na reci, odnosno primeni već pomenuti Član iz Zakona o Policiji, u uslovima koji su suprotni mogućim ograničenjima slobode kretanja. Dolazi do povrede prava na slobodu kretanja.
Iz ustava Čl97 tačka13. dolazi zakon o plovidbi koji uređuje oblast vodnog saobraćaja, po menju sprovođenje i inspekciju sprovodi inspekcija bezbednosti plovidbe.
Dalje, ako patrola postupa ispravno i ograniči ti slobodu kretanja na pravilan način, sve iz oblasti vodnog saobraćaja treba da preda inspektoru plovidbe. Tako što ovaj treba da se pojavi na licu mesta i preuzme dalje postupanje. Ukoliko samo proslede informaciju inspektoru,  onda ti krše pravo o zaštiti podataka.
Uopšte ceo postupak je bezveze zakomplikovan.
Ceo problem pravi Zakon o plovidbi(mislim na važeći, suviše dug naziv za kucanje), jer on MUP vidi samo u delu koji uređuje traganje i spasavanje. Taj Zakon o plov. će proći još mnogo izmena i dopuna, da bi uopšte moglo da se funkcioniše po njemu bez zabuna i rupa za izvlačenje prekršilaca. Zato mislim da je jako bitno da se ukazuje na probleme.

Kolibri:
Samo da dodam i pravo na mirno uživanje imovine stečene u skladu sa zakonom. Zato plaćamo porez.

mesechar:

--- Citat: Kolibri  13, 01, 2018, 20:56:57 posle podne ---Samo da dodam i pravo na mirno uživanje imovine stečene u skladu sa zakonom. Zato plaćamo porez.

--- Kraj citata ---

Ako samo pogledate situaciju na najfrekventnijoj letnjoj tacki tj gornjem spicu ade medjice  gde pored velikog broja camaca koji se tu sidre na delu koji nije plovni put  i jos stotinu kupaca koji plutaju  ima i nekoliko manijaka koji sa skuterima voze slalom izmedju. Na svaka dva tri minuta  po neki gliser u oranju ili punom glisiranju  . Policija se pojavi na kratko ali vecina siledzija se i ne osvrce...za njih zakon ne vazi ,ako i neki predstavnik zakona pokusa da zaustavi takvu mrcinu ovaj zove telefonom nekog i istog trena dodaje telefon policajcu koji pristaje....takve akcije obicno zavrse tako sto se policajac ispravi i salutira dok razgovara i obicno mu se usi zacrvene...i tako posle nekoliko "uspesnih" akcija povuku se kod mosta na adi sacekaju vece i onda rotacijom prepadaju skromnije camce gde je jako mala mogucnost da ce im neko natrljati usi..i naravno neko izgoreo od sunca neko ne registrovan i obicno oni nagrabuse. Realno i policajci su zbog dvostrukih arsina veoma frustrirani i gledaju da ochepe koga mogu..
Mozemo mi da pisemo o postovanju zakona i da tumacimo isti do proleca ,zakoni u Srbilendu su kao zvaka za nekog bas rastegljivi a neko se zalepi i usere ...toliko od mene...

zveki66:
Mozemo mi da pisemo o postovanju zakona i da tumacimo isti do proleca ,zakoni u Srbilendu su kao zvaka za nekog bas rastegljivi a neko se zalepi i usere ...toliko od mene...

S ovom recenicom je sve receno i objasnjeno. Sve napisano pre ovoga spada u onu izreku "puste zelje pusti snovi".

Kolibri:
Rečenica za žvakom je genijalna. Ako se ikad sretnem sa autorom ima piće od mene.
Mislim da nije moguće sa manje reči bolje opisati trenutno stanje.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju