Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Zakon o policiji

<< < (8/14) > >>

zankiki:
Dajte ljudi ne preterujte, kakvo crno nosenje prsluka na brodu / camcu?
Slažem se da ih treba imati, kako bi se moggli koristiti u slučaju nezgode. Ali da ih stalno nosimo dok smo na brodu - pa nema šanse.

Kolibri:
Malo smo skrenuli sa teme, ali je ipak dobra razmena mišljenja.
Zox je pomenuo smanjenje sloboda, odnosno naših prava.
Subjektivan osećaj je da je upravu.
Objektivno stanje je, da mi imamo svoja ustavna prava koja ne praktikujemo.
Kada bi smo za svaku povredu prava, pokretali postupke, vremenom bi sam sistem se menjao i dovodio u red.
Vremenom će to verovatno biti tako.

srsa:

--- Citat: Kolibri  13, 01, 2018, 10:21:11 pre podne ---Malo smo skrenuli sa teme, ali je ipak dobra razmena mišljenja.
Zox je pomenuo smanjenje sloboda, odnosno naših prava.
Subjektivan osećaj je da je upravu.
Objektivno stanje je, da mi imamo svoja ustavna prava koja ne praktikujemo.
Kada bi smo za svaku povredu prava, pokretali postupke, vremenom bi sam sistem se menjao i dovodio u red.
Vremenom će to verovatno biti tako.

--- Kraj citata ---

Колибри, одговори ми молим те, које је то твоје уставно право повређено када те на реци заустави патрола речне полиције ради контроле?   

Zoran T:

--- Citat: yopatami  12, 01, 2018, 18:32:39 posle podne ---
Pije li ovo vodu

--- Kraj citata ---

To je pojas za spasavanje od tvrdog materijala...svako vece plovilo je u obavezi da ga ima montirano na vidno i pristupacno mesto cvrsto zakaceno za podlogu tako da se moze JEDNOM rukom otkaciti + 20-25m kanapa...kao PP aparat...neznam dal moze spasilacka bova da ga zameni???

zankiki:
Šta je veće plovilo?
I da li ima negde da vidimo šta je po zakonu (a ne zdravom razumu) obavezno da se poseduje na čamcu sa kabinom 5-15 metara, kakave većina nas ima?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju