Nautika opšta... > Nautičke reportaže

Haklberi Fin i Tom Sojer u novogodisnjoj avanturi Zemun-Slankamen-Zemun

<< < (5/7) > >>

mossi:
 hi 114

Lepa plovidba, pogotovo za male čamce, na 2C, a nisu ni jakne zakopčane, bez rukavica .. šta je mladost!  thumbup jh ok

zveki66:
Pa da zavrsim sa par podataka koje je vec gosn Laza delimicno naveo. Camac Dunas, motor Yamaha 6ks, 4 takta, oba vlasnistvo mog druga Nese. Do Slankamena nam je trebalo 3,5 sati efektivne voznje, ne racunajuci par pauza, potroseno malo vise od 8l goriva i nekih pola litre domace sljivovice  sajkaca.
Plovidba od Slankamena do Zemuna je bila nesto kraca, tacno 2:15 min koliko goriva smo u povratku potrosili ne znam tacno, rekao bih oko 5L.
U jednom danu predjeno 90 i par km, ostvarili smo ono sto smo zeleli, upoznali se sa dobrim i prijatnim ljudima pa je red da ovo zavrsim i stihovima Balasevica 

Talasi ladje lome
sta srce zna o tome
srce je ludi husar
pijan i mlad

I te sam noci preplivao Dunav
dubok i strasan
oprosti velika reko
al' ja sam morao preko

LSI:
Није ли ово право место и прави тренутак да се сетимо и бесмртног Мике Антића и његових стихова које сада посвећујем само вама двојици:

Ко није пловио,
ко није бродио,
ко се од орканских таласа скривао,
тај као да се упола родио
и као да је упола живео.

Драго ми је што сте били. Драго ми је што сте остварили овај подвиг.
Помало вам и завидим. Ех, што нисам млађи?

MiletaStamat:
Svaka čast obojici. . Rekao sam ja da ste baš hrabri. Koliko god da je bilo hladno znam da ste uživali na Dunavu. Ko toliko voli prlovidbu i reku ne može na njoj drugačije, osim da samo ne uživa.

LSI:
Из ове репортаже научили смо да чамци с ванбродским моторима иду на:

- чист бензин
- мешавину бензина и уља
- мешавину бензина и ракије!

Само треба водити рачуна о односу!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju