E, ovako treba... > Palubna oprema
Sklopivo sidro
LSI:
Zahvaljujem se svima koji su odvojili vreme i podelili sa nama svima svoje iskustvo.
Mislim da su mi sada neke stvari jasnije, iako ima različitih mišljenja.
Na više mesta sam našao podatak da se za plovilo ukupne težine do 1 t preporučuje "admiral" od 8 kg ili sklopivo sidro do 4 kg sa obaveznim lancem dužine od 4-5 m debljine 4 mm i sidrenjakom od 10 mm (mada sam našao i komentar da je zbog ležanja u ruci bolje ako je kanap od 12 mm).
Imajući u vidu i ovo što ste vi pisali, ostaje da se odlučim izmedju nekog "danforth"-a ili "mačka" - verovatno će cena presuditi.
Hvala još jednom svima, a nadam se da su moja pitanja i vaši odgovori još nekom bili od koristi.
BOKAC:
--- Citat: Kapetan 23, 12, 2009, 00:06:52 pre podne ---ja sam gledao ove za kola na 12v ali svima su sajle recimo 10 metara, i dizu do 2000 kg ... a to mi nista ne znaci .... nisu skupi al su neupotrebljivi :(
znaci nesto sto moze da namota 40 - 50 metara sajle ili konopca...
--- Kraj citata ---
Ovde je problem i sto jako sporo namotava sajlu.
rade:
vinceva ima na vasaru u Rumi a nadje se i na Bubanj potoku ali su skupi od 400 pa navise.
broker975fx:
--- Citat: rade 23, 12, 2009, 10:19:31 pre podne ---vinceva ima na vasaru u Rumi a nadje se i na Bubanj potoku ali su skupi od 400 pa navise.
--- Kraj citata ---
Šta je sa onom budževinom od anlasera kao vinč. To smo malo raspravljali prošle godine a skoro sam video lika sa tim. Prvo mi se učinilo da ne može da upali pošto se čuje bukvalno verglanje i onda prvalih da podiže sidro. Zaista glupo zvuči ali očigledno radi :good:
Ma što se mene tiče ok bi bio i neki ručni vinč
poljo:
Jel moze neki nacrt , link , sta god kako da se napravi taj rucni vinc? Nije da nemogu da smislim tako nesto al ako ima negdje gotova ideja , zasto da zamaram celokupnu povrsinu mozga , nema potrebe.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju