Nautika opšta... > Galerija - Gallery
Данас на Дунаву
zoki_ns:
Kakva je situacija na terenu sa Karlovackim ostrvom? Jesu zavrsili iskopavanja? Jel ostalo sta jh ?
STG:
Mozda neko iz NSa ima svezu fotku izgradnje novog pristana u gradu?
Kako to izgleda, dokle su stigli i koji je rok za zavrsetak radova?
Drivee:
Ostrvo nije ni taknuto. Jos sisaju na 50 metara od njega. Icu sutra da vidim kako izgleda pa cete dobiti sveze fotke. Novina je jos jedna kafana na ostrvu i jos camca za prevoz. Napravice od malog parceta raja tuznu pricu, tj vec jesu kada je u sezoni.
Kafana na 2 metra od mog kampa, od mog stola. Platforma 9x7 metara! Bice sedenje na terasi i ispod terase... Nikako mi se nesvidja. Dosli divlji i oterali domace. Tako ce da bude.
LSI:
--- Citat: Drivee 27, 01, 2021, 08:23:32 pre podne ---Potpuno se slazem, samo trebace godina za to. Ostrvo pre 30 ak godina nije ni postojalo. Kako su stavili spor, tako se i napravilo. Dok je spora bice i ostrva.
Potreban je novi spor, ali mi uvek radimo na tezi nacin...
Sta su te crne crte..
--- Kraj citata ---
Са слике, рекло би се да су то напери (шпорови).
Ако их направе као што је на слици приказано, временом ће се песак и муљ исталожити између њих и сигурно ће се пловни ток изместити према сдредини и другој обали. Можда ће, нама данас познате и драге обале, једног дана изгледати другачије али верујем да никад неће бити мање лепе. Увек ће бити неких рукаваца, појавиће се неке нове мртваје. Имаћемо ми, рекреативци и викенд наутичари где да изађемо и уживамо у лепоти природе.
Оно о чему треба да водимо рачуна и за шта треба да се залажемо је да ове лопивске власти коначно део новца из буџета усмере на постројења за пречишћавање отпадних вода како бисмо једног дана и ми могли да кажем да у Србији реке нису отворена канализација. Мада намеравам да живим бар још 20+ година, нисам сигуран да ли ћу ја то доживети али биће ми драго ако то доживите ви, млађи.
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Drivee:
Mislim da su sporovi tu da usmere vodu kako bi se ta obala sacuvala a ostrvo prirodnim tokom spralo. Sporovi ce usmeriti vodu na njega.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju