E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

Покривање чамаца зими

<< < (2/2)

zveki66:
Kod mene na klubu vecina njih postavi klocne ili par guma da camac bude odignut malo od zemlje i samo okrenu camac naopako. Doduse vecinom su to obicne metalne siklje ali ima i nekoliko aluminijumskih i plasticnih koji su isto tako samo okrenuti. Kada dodje sledeca sezona vidim da ih vlasnici samo okrenu i spuste nazad u vodu.

tangabravo:
Ja sam neopozivo za pokreivanje plovila , pošto sam probao i otkriveno i pokriveno. Ne znam kakvim ciradama poktivate , ali ja već 5g. koristim plastičnu ciradu sa tkanjem i ona je na mikraću non-stop pošto mi je pod prozorom. Prve zime nisam znao pa sam kabinu zatvorio malte ne hermetički i u preoleće sam samo iz jednog spremnika izvadio prekom 20l vode od kondeza. Sada normalno pokrijem trup ali ostavim na pramcu i na krmi prolaz za promaju ali da ne može da zakisuje niti sneg da navejava. Unutra je sve suvo kao barut a i nema nikakvih ustajalih mirisa pošto promaja sve lepo oduva. Jedino što se vremenom nakupi pomalo prašine kada duvaju jaki vetrovi i to je sve. Ova cirada ima ringlice po ivici i kada se lepo ušnira konopac niti leprša niti može ma kakva oiluja da je skine.

neptun:
Mozda mali metalni cemac ne mora, ali ne pokriti veci sa kabinom koji se ne koristi mesecima je bas glupo. Sve propada od mraza, kise sunca, pticiji izmet, lisce,  smog.
Ja pokrivam svake godine, ostavim samo da vazduh cirkulise ispod pokrivke i sve je suvo. Namestim tako da mogu da udjem u brod, ako ima potrebe tokom zime.
Drveni delovi, a posebno zaptivke ispod okova se bas cuvaju pokrivanjem pa i prohrom se redje polira..
Verovatno je najbolje da je brod u nekom hangaru tokom zime, ako vec ne plovi.

zankiki:
Ček, sad mi nije jasno, pokrivate čamce sa kabinom koji su svakako zatvoreni i voda ne može da uđe?

Ja moj nikad nisam pokrio i ne nameravam...

Mislim da je ovde tema bila za otvorene čamce...

broker975fx:
Najludji su mi ovi kraljevi sto zive na brodovima pa prekriju celu jedrilicu sve sa palubom onom fensi pvc folijom, prakticno naprave sator, brodovi izgledaju bukvalno upakovani kao bombone. Kazu nije jeftino ali se isplati zbog velike ustede u grejanju

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju