E, ovako treba... > Vanbrodski motori
Vanbrodski motor za brodic
zankiki:
Ja bih ostavio tu yamahu koju imaš... Lepo to radi, razlika u potrošnji ne bi bila značajna, a imaš rezervu snage...
Sve zavisi i kakvo je korito, do 9-10kmh sve ide lagano, a posle je problem izvući još koji km...
Ali na tu težinu bih definitivno ostavio 25-icu...
vasa:
Slazem se za rezervu snage,a od brzine nema nista,mozda 1 km/h,a potrosnja se povecava sa 3l na 5-6,a na punom gasu i do 9-10l/h.
mesechar:
Planiras da 2,5 puta smanjis snagu...?!?! Da se razumemo 10 konja ht je uvek deset konja to sto su mu izredukovali menjac pa je odnos 2,5obrtaja radilice na 1obrtaj elise i stavili vece srce elise smanjili ekstremno korak a okvasenost elise maaalo veca ..ne znaci da je to nesto znacajno jace ... to ti je ko dizel lombardiini da si ubacio samo tishe
Moj komsija na marini ima na metalnom camcu osmicu ht camac do osam metara i plovi od novog mosta do medjice super ...al ode jedan dan na dunav i navata ih vetar a dunav ubrzao iako regularno uz savu cepaju osam devet uz dunav trica a kad se vetar pojacao i svetog nikolu su prizivali samo u marinu da se vrate . A da ne pricam o nekoliko uparkiravanja po vetru ...samaralo ih ko da su na tomosu ..dzaba ht ...
vepar:
Ja imam na camcu veoma slicnih dimenzija 9.9 obicnu, ali kao pomocni lol lol lol Ne bih se pouzdao u njega kao glavni motor.
Zoran T:
U ht opciji slicno kao dizel stabilni treba ti oko 5-6ks po toni deplasmana za neku teoretsku brzinu korita...tako da ti tih obicnih 25ks prava mera...za vecu brzinu ti treba brze korito...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju