Ribolov > Ribolovačka Čarda - Mesto za kafanske priče

Све је наопачке

<< < (3/3)

STG:

--- Citat: Zox  29, 09, 2017, 11:33:39 pre podne ---Негде на Јутјубу погледао сам видео где наводно кинези припремају јело од псећег меса. Да ли је могуће да су то уствари били вијетнамци?  Не знам, сви су они за нас европљане слични....

Иначе, видео је одваратан и не препоручујем га за гледање. Понајвише због различитости обичаја, јер кад се припрема наша гица-прасица на то смо навикли од рођења. И њима је вероватно тако, само обрнуто.
Све је ствар обичаја, навике, оног како су нас од малена учити да не кажем програмирали...

Љубитељ са природе и животиња, али псе луталице једино виђам код нас и код нама сличних. Већ кад се пређе граница SRB-HU мења се слика. По Аустрији, Немачкој, Шведској никада нисам сретао ни једног пса луталицу.

Код њих шинтери раде, одводе псе у азил где остају и стерилишу се.

Сећам се једне приче, једног старог господина (може ми бити деда). Баш смо причали о овој теми. Каже некада давно са краја `50-их и почетком `60-их година када су још позорници шетали читавим градом и имали свој реон који су морали да обилазе, а не као данас у аутомобилима па правац у кафану, видео је полицајца који је обилазио периферију Сомбора. Кад је угледао тамо негде џукелу како тумара у сумрак дана, по неким забитима и пољанама које су близу кућа, извадио би  "Тетејац" и БУМ!! Сутра зову шинтере и крај приче. Тада је људски живот вредео више од псећег, а данас луталице нападају децу... 

Кажем вам, људи су као сунђер, упијају нова правила и нове "програме". Данас је модерно бити "IN" и у тренду и такви закони су донешени. Парола:  Прилагоди се или сноси последице. 
Толико о томе...

--- Kraj citata ---
Deo koji se tice pasa i odnosa prema njima: Zapitajte se zasto stranci uzimaju pse lutalice odavde za svoje kucne pse i nemaju nikakav problem sa njima?
Ciscenje, sterilizacija i kraj, najnormalnije.
Kod nas je bas sve problem, pa zato hajde da pocnemo od nas samih.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju