Nautika opšta... > Nautički priručnik
Upotreba GPS uređaja na vodi
Terca:
--- Citat: STG 08, 10, 2017, 13:37:03 posle podne ---Doktori, po xyz put pokusavam da nemesti KM oznake na displeju OpenCpn-a, ali slaba vajda...
Polako gubim zivce, pa molim za pomoc, gde je ta divna opcija u meniju?!
--- Kraj citata ---
Više stvari mora biti ispunjeno:
- view/showENC text mora biti čekirano
- tools/options/vector chart display/ important text only ne sme biti čekirano
- Display category mora biti izabrano "all" ili "mariners standard", a onda u desnoj listi "mariners standard" mora biti čekirana vrsta objekata "dismar" (distance mark), skroz je na dnu, ili ako ti je lakše ne ne smeta previše svačega na displeju iskoristiš "select all"
Evo rezultata:
Terca:
--- Citat: zankiki 08, 10, 2017, 19:14:15 posle podne ---... ne mogu na xp da instaliram ...
Tako da evo sada instaliram win7 na single core (doduše čist pentium) i 2GB rama da vidim kako će da radi.....
BTW, posle sve priče i isprobavanja, definitivno ostajem na priči laptop + GPS, jer planiram da ubacim i AIS...
--- Kraj citata ---
Izbor je vervatno optimalan za tebe, spram veličine lađe, prostora i struje koje imaš na raspolaganju.
To što si naleteo na problem sa op. sistemom je glavna mana, XP je umro, a win7 ume da ne radi na 32bita za sve pare ako je laptopić u godinama, pa se onda stalno nešto apdejtuje i pečuje, pa ti zatreba skuplji laptop...
Nadam se da će ti trčati kako treba, ne vidim razlog da ne, a ako ne probaj Navigatrix sa USB stika pa uporedi preko zime.
STG:
Hvala, bacam se na cekiranje!
broker975fx:
Koja bi bila neka specifikacija za lap top u ovoj upotrebi a da sve radi glatko, imam neku ponudu za 12 inci HP alu kuciste, intel i7,4giga memorije, 250 hard, grafika mislim odvojena od ploce, ima sve dodatke cak i dvd
Bakara:
Tu ce da radi glatko, siguran sam
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju