Nautika opšta... > Nautički priručnik

Upotreba GPS uređaja na vodi

<< < (40/51) > >>

vepar:

--- Citat: sheki011  14, 04, 2018, 23:06:05 posle podne ---Nemoguće je iz razloga što se i samo korito menja. Primer najbliži tebi je Futog, pa malo dalje od toga imaš Bešku, pa Preliv...uzvodno imaš Apatin...Da je rečno korito kojim slučajem betonirano i da nema nanosa, onda bi sve to imalo smisla i bilo bi izvodljivo, ovako bi morao čamac SPP-a da dežura non stop na sektoru i da meri i premerava dal' se neki sprud nagojio i koliko...
Merodavnost SPP-a je diskutabilna. Pre par godina se Futog menjao učestalo, oni kao izmerili plovni put našli jedne merke i po njima je tu bilo vode...Rumun se skidao 3 dana baš sa te njihove merke...

--- Kraj citata ---

Za taj deo se slazem, ali isto tako se menjaju i izobate, pa ih ipak ima... Korito je promenljiva kategorija, ali bi bilo lepo da sam preracunava "ocekivane" dubine spram snimka i vodostaja. Ovako to mi sami odokativno radimo spram postojecih izobata... no u svakom slucaju je open cpn sa plov put kartama nesto najbolje za nase reke! Steta sto nema barem ucrtane kanale sa km oznakama... za taj deo koristim n rute i stare garminove karte. Lepo bi bill da imamo samo jedan softver koji sve pokriva.

sheki011:
Da, baš šteta za kanale. Ali gledaj to sa vedrije strane; ažurirali su karte Dunava, Save i Tise, možda u nekom doglednom periodu odrade i kanale. Žao mi je što su zapušteni u propadaju...Bili smo jači od Holandije, sad smo gotovo presušili... 56568

Ljuba:

--- Citat: sheki011  14, 04, 2018, 23:18:39 posle podne ---Lepo uzmeš neki telefon (android ili IOS), zapakuješ ga u kesu za zamrzivač, jos ako nađeš one zip kese što imaju "štipaljku", završio si posao. Mi smo jedno vreme tako koristili telefone na brodu kao pristupne tačke za net jh

--- Kraj citata ---

Dobro rešenje, bez kašljanja  thumbup

zankiki:
Ja sam poručio sa aliexpressa više komada kesa za telefon.

https://www.aliexpress.com/item/Waterproof-Coque-Case-For-iPhone-6-5-S-SE-Plus-For-Samsung-Galaxy-J5-S5-Case/32679433658.html

Mi smo sa ovim prošle godine ronili do par metara, pravili podvodne snimke, odlično je.
Ima kanap da se nosi oko vrata, a kroz kesu se može normalno razgovarati...

Drivee:
generalno, moze to i sa dubinama da je to uradjeno kako treba. Recimo da se navigacije i sonari online, i kako brodovi, camci prolaze, tako se i sama karta pise. Slicno kao na google maps, tacno mi je na mapi oznaceno crvenim ako je negde zastoj itd.. moze to sve..samo nema camaca kao auta..

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju