Nautika opšta... > Nautički priručnik

Upotreba GPS uređaja na vodi

<< < (37/51) > >>

Terca:
Ebaga... pa moraćeš malo da isodešavaš taj displej...

recimo uradiš showENC text
pa onda options/display/advanced/pa podesiš chart zoom /scale weighting...

ajd sad malo čačkaj sam, zumiraj da vidiš jel se javljaju detalji

mossi:
OK OK Ipak mi je to prvo sretanje sa OpenCPN.. dobio sam i kilometre..
Radi .. videćemo kako se ponaša na vodi.. ali to je tu negde .. Navionics mi je lepši od ove free verzije,
razlika je u "detaljima" 2 ili 4 boje..  kod free, kod plaćene verovatno više nijansi plave, onda u free nema tih oznaka dubine isohipsi .. ili kako se već zovu. Znači ima da nema..

U svakom slučaju radi .. nije 9.95USD smak sveta..
Mape su binte, a one su free i naše.  kgk ok hi 114

Terca, hvala još jednom..  114

Nidza:
Ovo je super jer ce moci najjeftiniji tableti i lako ce se menjati u slucaju kvara.  Jedino znaci da OpenCPN nece biti besplatan.
Sad samo ostaje da se pojave tableti koji pored GPS-a imaju i DVB-T, a bice sigurno i to, a tada nema vise crevaca i kablica (USB), ostace samo onaj za napajanje/punjenje baterije.

mossi:
Ne verujem da će OpenCPN biti samo u verziji za lovu, Android programi NIKAD nisu besplatni.
Jet ti besplatni imaju neku vrstu reklame, kojom se finasiraju .. tako da 99% android aplikacija preko GooglePlay servisa je uslovno free.

Meni nekad "do*izde" te reklame pa za 2-3 dolara kupim aplikaciju bez reklama, gde uz nju dobijem i poneku funkciju više.
Pokušao sam da vidim iz "reklame" koja je razlika osim u lovi 9.95 dolara izmedju te dve verzije OpenCPN-a .. i ne vidim neku razliku - barem je nisu naglasili.
Samim tim ne vidim kako će da mi uzmu 10 dolara, ako mi nije jasno šta dobijam za 10 dolara?!

zankiki:
Slažem se sa tim... Ima nekih programa (prognoza vremena i slično) koji koštaju 2-3 dolara i koje sam platio da me ne gnjave...

Koliko sam ja razumeo, vizuelno između te dve verzije i nema neke razlike, ali ovu što se plaća mnogo ozbiljnije razvijaju, bolje i stabilnije radi i slično.....

Po meni je i dalje bolje rešenje za brod laptop, neki mini računar + touchscreen ili tome slične, sve zavisi od organizacije i količine mesta na brodu, količine struje (mada je i ona kod novijih laptopa smanjena)...

Za neki čamac ili plovilo na kom se nema mnogo mesta i struje, ova android varijanta na tabletu je idealna!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju