Nautika opšta... > Nautički priručnik

Upotreba GPS uređaja na vodi

<< < (4/51) > >>

zankiki:
Evo slike od sinoć, vezan za obalu. Na telefonu navionics boating.
Za 5 minuta prošetao me je preko 100 metara gore dole, na momente je javljao da plovim 10 km/h.
Za to vreme GSTAR-IV na laptopu drži poziciju i ne miče, otvarao sam google earth i po poziciji stabala na obali rekao bih da nije promašio ništa, ali neka bude da možda jeste metar - dva.

Probavao sam ovo na nekoliko telefona i tableta, i uvek ovako brlja. Zato sam i pitao da li ima veze kakva je antena (prijemnik) ili slično.
Takođe, pri plovidbi, na telefonu mi javlja da idem čas 5, čas 10 na sat, dok laptop radi odlično.........

zankiki:
Ovaj GSTAR mi stoji u brodu pored laptopa ispod tvrdog krova i ne greši.
Telefon je bio na platformi, znači bez prepreka, ponegde neki oblak ali su se videle zvezde uglavnom, i promašivao je preko 100 metara.

Ja bih možda i voleo imati neki tablet sa navionics-om, ali kad bih mogao da budem siguran da će biti precizan koliko i laptop sa GSTAR-om.

Ljuba:

--- Citat: STG  20, 09, 2017, 18:23:18 posle podne ---...Rekao bih da je OpenCpn na Android platformi teska budalastina. Previse falinki,komplikovano ucitavanje karata, tesko da i malo radi bez problema, dok na Windows OS radi bez greske, zaista...

--- Kraj citata ---

Na mom telefonu OpenCpn radi savršeno. Imam i odštampanu kartu Dunava, upoređivao sam kote prilikom plovidbe, bez greške.
Problem mi predstavlja jača magla, GPS odziv bio je prilično slab pa je i ažuriranje pozicije kasnilo.

zankiki:
Imaš sreće... Ja probao na nekoliko telefona (inastalirao i drugarima), nema šanse da radi preko par minuta i ne zakuca...
Instalirao sam navionics, i za android je definitivno zakon!

BTW, mislim da ova GSTAR što imam, svu elektroniku nosi u sebi, a povezana je USB kabelom.... Bitno je da preko USB-a dobija i napajanje...

Bakara:
Mislim da zavisi od gps prijemnika u samom telefonu. Neki telefoni podrzavaju osim standardnih sistema, i ruske satelite(Glonas), i takav prijemnik imam na nekom svom windows phone-u. Mogu ti reci da jako brzo uhvati signal, i da je veoma precizan. Nema tog skakanja brzina, ili da ti stojis a da brzina varira. Mozda je u tome fora kad su mobilni telefoni i tableti u pitanju  114

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju