Nautika opšta... > Nautički priručnik
Upotreba GPS uređaja na vodi
Bakara:
Probaj navigatrix OS, ali ga stavi na usb i pokreni sistem sa usb-a, čisto da vidiš da li sve radi.
mossi:
Isto to uradiš i sa Linuxom.. USB boot pa probaj .. praktično nemaš ni instalaciju (za probu, .. ja tako odradio linux pre 3 godine sad ni nemam Windowse više.. stri) .. thumbup
Terca:
Sve je rečeno... Navigatrix jest Linux, samo light distribucija, i s preinstaliranim softverom koji ti treba (a ima čak i šta ti ne treba).
Odeš na http://navigatrix.net/, registruješ se, skineš image i boot disk creator (softver za win kojim napraviš butabilni usb disk ili SD karticu). Samo pratiš instrukcije. To radiš na bilo kom računaru. Posle toga turiš karticu , podigneš mašinu i igraš se, dodaš mape i Open CPN radi... nadam se da si zapamtio broj za kalibracioju DVBT dongle.
Kad i ako ti se sve to dopadne, onda ga instaliraš na hard disk, da radi brže i ne moraš ako želiš da imaš sistem na SD kartici a da čuvaš svoj nepotrebni win...
Bakara:
Koliko sam ja video, imaš u startu instaliran i OpenCPN i joše neke programe(ovo što Terca pominje). Dobra stvar je i što imaš dosta dobre opcije vezane za potrošnju struje, a ako se dobro sećam, možeš čak i da isključiš hard disk ako je sistem pokrenut sa USB-a, ili SD kartice, ali nemoj da me držiš za reč, jer sam to jedan dan probao kod sebe i nisam dugo koristio hi
zankiki:
bat file sa kalibracijom aisdeco-a imam na 2 mašine i google drive-u... Just in case ha
Joj jedva čekam da stignem kući da se igram... Sreća pa je brod kod majstora pa mi je svakako dosadno...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju