Nautika opšta... > Nautički priručnik

Upotreba GPS uređaja na vodi

<< < (25/51) > >>

broker975fx:

--- Citat: zankiki  19, 11, 2017, 21:50:27 posle podne ---Malo sam se igrao sa GE2KAP... Biće to i bolje

--- Kraj citata ---

Hajd malo pojasni, sta je ovo onaj plugin opncpn i GE starije verzije ili nesto drugo

Inace da se pohvalim da sam kompletirao jedan lap top koji ce biti namenjen iskljucivo za brod, mali Lenovo thinkpad X220 sa touch screen ekranom 12,5, metalno kuciste, I5 procesor, 8 giga rama, samsungov 250giga SSD. Masina prosto leti kako radi. Upravo mi je stigla iz kine posilka sa usb gps pecurkom a sutra stize jedan RTL-SDR pa se pridruzujem budzenju :)

zankiki:
@Terca: čekaj samo da uspem da prelepim JPG preko ENC mapa plovputa, hoću da zalepim onaj futog.pdf preko ENC-a, nešto me je zezala kalibracija JPG slike, moram se još poigrati sa tim, a ne stižem ovih dana. Kad sve spakujem kako valja šaljem ti  kgk

@broker: ovo su mape plovputa spakovane ispod slike sa GE koje se provide... Bukvalno uz pomoć nekih programa praviš nove mape, vidiš kako se ispod GE provide one linije sa označenim dubinama... Kreću zimski dani pa moramo nečim da se zabavljamo, to je rezevisano za advanced users  sajkaca

STG:

--- Citat: zankiki  21, 11, 2017, 08:05:50 pre podne ---@Terca: čekaj samo da uspem da prelepim JPG preko ENC mapa plovputa, hoću da zalepim onaj futog.pdf preko ENC-a, nešto me je zezala kalibracija JPG slike, moram se još poigrati sa tim, a ne stižem ovih dana. Kad sve spakujem kako valja šaljem ti  kgk

@broker: ovo su mape plovputa spakovane ispod slike sa GE koje se provide... Bukvalno uz pomoć nekih programa praviš nove mape, vidiš kako se ispod GE provide one linije sa označenim dubinama... Kreću zimski dani pa moramo nečim da se zabavljamo, to je rezevisano za advanced users  sajkaca

--- Kraj citata ---

Zanikiki, svaka cast!
Ovo me bas zanima, tj imam ideju kako fukcionise u praksi, daleko od toga da mogu sve to da savladam/napravim.
Ukoliko ti uspes i voljan si to da podelis bice super.
Za godinu dana mozemo da napravimo dobre/nove mape svih vodnih puteva u Evropi ili bar vecine.

zankiki:
Ide duga zima, kad sve odradim naravno da ću detaljno napisati o tome da to približim i onima koji nisu mnogo stručni.
A nije mnogo teško, samo treba vremena za probavanje (a vremena ćemo, jel, imati na zimu, za sada su još lepi dani).

Imao sam ideju da bi bilo lepo prelepiti slike Dunava iz plitkog perioda (opcija historical imagery iz GE) kada se vide sprudovi i plićaci preko ENC karti plovputa, ali se u praksi pokazalo da se onda tu ne vide lepo ni karte plovputa, a ni ovo sa GE.

Imam ideju da ubacim čiste slike sa GE, a u OPENCPN se onda može jednim klikom izabrati da li da gledamo karte plovputa ili slike sa GE. To se baš lako radi.

Ono što je malo komplikovanije je da se ubace ovakve stvari u opencpn http://www.plovput.gov.rs/file/plovidbeni-bilten/situacije/futog.pdf
Ali i to se uz malo igre da rešiti.

STG:
Kako god bilo, svaka cast na trudu.
Bice to odlicna opcija. 6589

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju