Nautika opšta... > Iskustva sa vode

Nevreme na reci - saveti i iskustva

<< < (7/16) > >>

Zoran T:

--- Citat: zankiki  19, 09, 2017, 10:33:14 pre podne ---Onoliko koliko zna dobro da pliva a uz to ne paniči  kuku

Mislim da bi prosli oni sto imaju vise srece...znanje i vestina plivanja jos u odeci po onakvoj salauci i talasima a bez pojasa je minimalna razlika u odnosu na neplivaca...nema mi takve fizicke kondicije da se bi plivao u tim uslovima...

--- Kraj citata ---

zveki66:

--- Citat: da se čovek pita  19, 09, 2017, 18:34:25 posle podne ---Hajde nek prebaci u posebnu temu ili neku sličnu, već smo se raspričali ovde, a ide zima biće novosti oko sredjivanja pasare  6589

--- Kraj citata ---
Mileta, kakvo sredjivanje pasare. Ono u nedelju si namerno uradio, jos jedan takav izlazak na vodu i supruga ima sama da trazi da se kupi Norman  clap

LSI:
Ево најновије приче коју сам чуо јутрос, а у вези олује.

Наш пријатељ, БарбаНеша, био је на Сави и пловио је ка ушћу кад је олуја почела. Ветар грунуо свом снагом са стране.

Чамац се озбиљно нагнуо на бок и по Нешиним речима, да се нагнуо још који центиметар... вероватно би се преврнуо. Вода је већ почела да улази у чамац, оба мотора су до половине кућишта уронила у воду.

Уз велику муку, успео је да чамац усмери против олује, али тада је мотор, који је вероватно "попио воду" почео да се гуши, да би се затим и угасио. Без погона, чамац је постао играчка на ветру, који га је набацио на обалу испод "Београда на води". Чамац се насукао на неко камење, а Неша је искочио из чамца у воду и конопцем покушао да задржи чамац уз обалу, а да истовремено сачува моторе да се не оштете од удара у камен.

Све је то потрајало неколико минута и олуја је престала...

БарбаНеша каже да још у свом животу није доживео такву олују.

Од Деде, који је олују преживео с МишомД и Жићом у Тиси, чујем да ни он није доживео такву олују.

Остаје да се радујемо што се све тако добро завршило и да наши пријатељи нису имали већих проблема.

MiletaStamat:
Zveki to jeste bila namerna avantura, tek da vidim koliko sam spreman na nešto takvo kada me iznenadi a da ne uspem pobeći. Pasara je izdržala, Yamaha takodje. Video sam kako se ponaša na talasima, Nisam se uspaničio, video si da sam i za bovu uspeo da se vežem iz prve. Sad Žena se sigurno neće složiti sa kupovinom Normana, ali ko zna, u nekoj od narednih godina možda se poklope kockice pa Norman sam dodje do mene  jh. U svemu ovome važno je što Laza reče da nije bilo ljudskih života i velike materijalne štete. Naravno ne zaboravljam čoveka kod Lida koji se prevrnuo i udavio, to je već tragedija,

zveki66:
Ma naravno Mileta, mi smo dobro prosli pa se malo sada i salimo. Medjutim imam snimak  troje nasih kolega sa kluba koji su se u vreme nevremena zatekli na Lidu ali sa otvorene strane, bili na pecanju, pa cu probati da ga posaljem.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju