E, ovako treba... > Plovila
Novi brodić - Albin 25
budens72:
Ne vidim svrhu na deplasmanca staviti yamahu 25 dvotaktnu....za iste novce (mozda 100-200 evra vise) moze se kupiti polovna dobra Yamaha 9,9 ht i sa 2-2,5 litre na sat uzivati u tihoj voznji...taj brod ce da gura sasvim lepo... 5-7 km na sat uzvodno
zankiki:
Zaboravljas da je on iz bg-a, nasih 5-7 je kod njih 8-10 sajkaca
Bakara:
Na 8-10 bih mogao da se naviknem, ali onda ne bih isao u Novi Sad sa tim motorom... sajkaca
Nisam vise pametan po ovom pitanju, 9.9ht bi zasigurno radilo posao tj. guralo brod. Ali sa 5-7kmh uzvodno ne bih mogao da se pomirim :)
Zato sam i mislio da uzmem Yamahu od 25hp pa da je vozim sa pola gasa i idem oko 10kmh. Sad vec, nakon malo vise razmisljanja, mislim da ta varijanta ima najveci problem sa ekonomijom. Najbolje bi bilo kad bih mogao da okacim 9.9ht na probu pa da vidim kakve cu performanse dobiti, jer mislim da je ovo korito veoma plovno. Bojim se da to nece biti izvodljivo jer ne znam nikog sa 9.9ht ko bi pozajmio motor za tako nesto, previse je cimanja oko toga.
Hvala vam na komentarima, a ja cu morati jos malo da razmislim thumbup
budens72:
:) sa velikim znakom pitanja je da li bi sa pola gasa ista brze isao nego sa 9,9 ht... ja mislim da ne bi... a trosio bi bar duplo vise i buka jos toliko i miris sagorelog ulja jos toliko... :)
a ko zuri treba da kupi gliser a ne deplasmanca... cisto moje razmisljanje...
zveki66:
Bakara, voljan sam da ti pomognem ako ti odgovara ovako nesto za probu. Jes da nije motor (Honda, Yamaha jh) nego je Mercury ali posluzice, 9.9 pravi teretnjak, duga noga.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju