E, ovako treba... > Plovila
Novi brodić - Albin 25
neptun:
Super brod,gledao sam danas sa obale ,izveo mladunce u setnje, kako stize brod uzvodno,odma sam poznao da je albin25,cak sam i slikao.
A jeste malo podignut napred,ja pomislio da je to samo antialgin napred visoko namazan,pa zato..
Tu mora da padne brodski motor
Cestitam na kupovini.ja da ne jedrim i da hocu motorni brod,slican bih kupio.
neptun:
Vidi da sto vise stvari vratis na oblik,kako je bilo u startu. Kad je brod bio nov.
Taj brod moze na prikolicu i pravi je za more...
Alexa:
Cestitam Urose 114 . Napravio si prvi korak, imaces komforno, porodicno plovilo a do naredne sezone mozes svasta da "popravis" i prilagodis svojim potrebama i ukusu. Kod mene uvek mozes doci (sa tvojim "konzilijumom" jh) i da pogledas sta mozes sam napraviti po originalnom modelu. Ono sto ne bude moglo a zeleo bi da ugradis, juricemo u Svedskoj na oglasima pa traziti nekoga ko zivi tamo da posalje, rekao sam ti vec da to sve moze autobusima za neku naknadu. Motor sam ti vec nasao, rekao ti je Mileta verovatno, ali evo linka, cena je nekih 480 eura, to je originalan, mozda mu treba neko sredjivanje ali to nije problem. Drveni elementi se svi mogu prekopirati i ugraditi, sundjeri takodje. Uostalom, odmori malo, uzivaj sada ovako a preko zime jedno po jedno i za narednu godinu bice po tvom ukusu.
https://www.blocket.se/pitea/Volvo_Penta_MD_17_C_75365332.htm?sa=1
p.s.
Koliko vidim na slikama, pramac jeste malo uzdignut ali ne preterano u odnosu na vodenu liniju. Sigurno da nedostaje balast u smislu rezervoara za vodu koji je u pramcanom delu a i pogon (vanbrodski motor) je po mojoj proceni cca 1,5 m od mesta gde bi bila elisa u originalnoj varijanti. To ce sa jacim motorom biti izrazenije. Verovarno da se trimovanjem moze podesiti da manje podize nos ali ima ovde dobrih poznavaoca te problematike pa ces sigurno dobiti pravi savet.
broker975fx:
Au izdao si, zar ti nisi gledo celicne brodove. Salim se :), svidja mi se taj Albin mada bez te zadnje kabine mislim da bi bio prakticniji ali dobro. Sada matori lagano da naucis osnove stolarije pa da krenes.
DuleN:
Nek ti je sa srecom !
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju