E, ovako treba... > Plovila

Novi brodić - Albin 25

<< < (56/67) > >>

Bakara:
Da prenesem iskustvo sa promenom elise koju sam pominjao par stranica ranije.

Probao sam elisu za 1 broj manju u pitch-u, i dobio sam oko 300rpm. Ranije sam imao 12-cu, a sad sa 11-icom imam osetno jaci potisak, i motor dosta zivahnije radi. Ono sto mi se svidelo je da dobijam na brzini kad idem preko 3000rpm, sto pre nije bas bio slucaj. Dobio sam uzvodno vecu brzinu za 1.5-2kmh na punom gasu. Naravno, pun gas ne praktikujem, ali posle vise proba, dosao sam do zakljucka da je najoptimalniji broj obrtaja oko 3000, gde idem uzvodno oko 10kmh, i trosim po danasnjoj racunici, 3.2L/h. U tom rezimu, buka je na sasvim normalnom nivou.

Za sad ostajem na ovoj elisi, ali mislim da mi od ovoga nista teretnije ne treba. Tacnije, ne bih nista dobio na toj krstarecoj brzini, osim malo vece potrosnje zbog malo veceg broja obrtaja.

vookela:
Jesi merio RPM na punom gasu ?

Bakara:
Da, na punom gasu izguram do 4200

vookela:
Ja cu videti za sledecu sezonu da uzmem da probam jednu 'teretnu' tj.sporu za 1 do 2 inca manji pitch i da li bi dobio na obrtajima i potisku.

Srecna plovidba, brodic je prelep!

Bakara:
Hvala  114

Preporucujem da probas ako budes imao prilike, u mom slucaju na deplasmancu, razlika se bas oseti i sa promenom pitch-a za 1 broj. Po mom misljenju, za mene je ova 11-ica, skroz optimalna. Kod tebe je vec malo komplikovanije jer ti treba da uklopis i precnik i pitch.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju