Nautika opšta... > EKOLOGIJA

Да се мало замислимо

<< < (10/12) > >>

marke:
Malo matematike i zdravog razuma:

U izvestaju koji je pratio komentar "Nemca" kaze se da se dnevno u Dunav ispusti 600 tona izmeta.

To nisam proverio ali sam pronasao da Dunavom u sekundi prodje kod Smedereva 2400m3 ili 2400 tona vode.

Ako podelite Dnevni protok na 20 sati (4 nocna sata malo njih sere) to znaci da u sekundi u proseku prodje Dunavom 8.3 Kg govana rastvorenih u 240000 litara (ili kilograma) vode.

Ako znamo da prosecno ljudsko govno ima 0.34 Kg onda na 240 tona vode prodju 24 prosecna govna.

Meni govno od 300 grama na deset tona vode deluje mnogo cistije od Ade Ciganlije, bazena ili Crnogorskog primorja.

Hvala"Nemcu" sto vise nije guzva na plazama.

umnik umnik umnik

marke:
E da...

Naravno ne tvrdim da je Dunav cist samo niko ne pominje ulje mazut i hemiju koju ispustaju u Dunav kojim se zaliva voce, povrce i lubenice na njivama koje kupujemo i jedemo vec se dize frka na narod koji preterano sere.

nutss roll4

George:
Uf, baš si mu ga dao detaljan proračun...  roll4 sajkaca

neptun:
Ma da bas je cisto..sad sam malo bio na keju morao sam da se vratim od smrada i jos sam se nagutao ambrozije..
Ja sam prestao brod da spustam u reku koliko mi se smucilo. Organizujemo se i odvucem ga na more u grcku i tamo provedemo veci deo leta. A tek kad se vratim ne mogu da gledam koliko je prljavo+ javasluka na obalama.

zankiki:
Ako plovimo uzvodno od Berograda situacija je još oko 80% bolja nego što Marke piše... ha

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju