Nautika opšta... > EKOLOGIJA
Да се мало замислимо
Mornar u kanalu:
Nisam nigde napisao da se slažem da neko baca i ostavlja smeće za sobom kako stigne , mada nije bitno šta je ko napisao i rekao jer je i to jako devalvirano u našem okruženju . Zaustavite čoveka koji je upravo bacio smeće gde ne treba i pitajte ga zašto je to uradio pa vidite šta će vam reći , uostalom ja živim u sredini gde je jedna rečica pretvorena u kanal za otpadne vode , gde su deponije u i odlagališta raznoraznog đureta u toj industrijskoj zoni , gde su u nekoliko ulica polusrušene kuće zarasle u korov i tako stoje nekoliko godina . A ostali otpad ide na jednu deponiju na obližnje brdo i tu komunalna služba odlaže sav otpad koji uzgred nije ogradjen nema nikakve dozvole da to radi i zagadjuje okolinu jer se naravno sa brda sve kotrlja i sliva u dolinu . Pa šta beše letos sa Vinčom kad je gorela deponija , ej glavni grad i gori ti deponija i truje ti 2000000 ljudi , ne znam kako ste shvatili moj tekst i sa čime se ne slažete ali da se nešto uradi trebaju dela zato sam irekao da nije bitno šta mi ovde diskutujemo jer sistem nije dobar ali mi to ne želimo da menjamo .
LSI:
--- Citat: Mornar u kanalu 16, 09, 2017, 11:43:48 pre podne ---...
ne znam kako ste shvatili moj tekst i sa čime se ne slažete ali da se nešto uradi trebaju dela zato sam irekao da nije bitno šta mi ovde diskutujemo jer sistem nije dobar ali mi to ne želimo da menjamo .
--- Kraj citata ---
Нисам ја погрешно схватио поруку и нисам помислио да се сте хтели тиме да оправдате ово ругло које нас окружује. Напротив, да тако мислите, вероватно се не бисте ни укључили у дискусију.
Ја сам само изнео свој став, а у вези с оним што сте и ви написали. Мислим да слично видимо ствари.
tangabravo:
Ja i dalje mislim da je glavna mana kod nas srba netreba se zamerati, e pa baš hoću iako samzbog toga 100 puta ispadao crna ovca- iliti ovan- neko stane preko reda , svi ćute i gledaju samo se ja bunim . Cigani za petrovdan uništiše divlje trešnje i višnje koje su ionako u izumiranju , ja se svadjam a komunalce zabolew k...c , za lazarevu subotu opet cigani polomiše žalosne vrbe da bi prodavali venčiće i opet ja ludak se svadjam a ostali niko ništa , na reci Gradac koja je među najčistijima u Srbviji na kupalištu džiberi ljušte pivo iz staklene flaše a onda flaša u Gradac i moj pokojni ker uđe da aportira i odere pola jastučeta na šapi , ja umalo da se pobijem sa džiberuma a njih petorica i svi pijani i umalo da mi prsne tintara ostali ništa , i tako koješta i kojekude i uvek ja ludak a ostali pametni. E zato nam je ovako kako jeste
marke:
--- Citat: Mornar u kanalu 16, 09, 2017, 08:03:28 pre podne ---Пошто већина овде нема неке имовине која би "пидмирила " те казне које не би могле да буду мале због примера осталима значи остаје затвор у којима ионако не могу да изађу на крај и са овима који су лишени слободе.
--- Kraj citata ---
Resenje je jednostavno: Kazna je da "prljac" mora da ocisti obalu ili ulicu koju je zaprljao ai da se javi kad zavrsi a dotle mu se ukidaju sve penzije pomoci i plata.
kad obavi posao drukcije ce razmisljati.
BataVoja:
Kazne su jedna strana i treba ih primenjivati bez izuzetka. Međutim, treba menjati svest građana a to se počinje u najmlađem dobu. Na današnje vreme roditelji kao nemaju vremena da se bave decom i vaspitanjem ili su i sami bez tog vaspitanja. Sa druge strane školstvo je u rasulu, prosvetni radnici nezadovoljni i bez motiva da rade i ono što treba a ne vaspitanjem i svesti o ekologiji jer to ne piše u opisu posla. Naravno da bi se ovim putem išlo treba minimum dve generacije a kakva je današnja vlast teško da ćemo videti promene za desetine godina. Ne, ne mislim da će ova vlast ostati tako dugo ali sledeća treba da počne od početka.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju